Джъд Тръмп се присъедини към елитен клуб от майстори на

...
Джъд Тръмп се присъедини към елитен клуб от майстори на
Коментари Харесай

Джъд Тръмп покори Мастърс за втори път

Джъд Тръмп се причисли към първокласен клуб от майстори на щеката с повече от един трофей в “Мастърс ”. Асото в колодата съкруши Марк Уилямс с 10:8 във финала пред 2000 екзалтирани фенове в “Александра палас ”, правейки приказен сенчъри брейк от 126 точки в оказалия се финален 18-и фрейм.

Тръмп стана 11-тият състезател в историята с повече от един успех в най-престижния снукър шампионат отвън ранкинг системата - другите са Рони О’Съливан (7), Стивън Хендри (6), Марк Селби, Клиф Торнбърн, Стив Дейвис, Пол Хънтър (по 3), Алекс Хигинс, Джон Хигинс, Нийл Робъртсън и Марк Уилямс (по 2).

33-годишният англичанин към този момент има четири трофея от “Тройната корона ” и по този индикатор излиза пред Тери Грифитс и Шон Мърфи. Той завоюва и първата си купа от Турския Мастърс през 2022 година.

Марк Уилямс не можа да стане най-възрастният първенец в “Мастърс ” в историята и това название продължава да принадлежи на Стюърт Бингам, който през 2020-а победи на 43-годишна възраст. Уелския змей на 47 години и 300 въпреки всичко е най-възрастният финалист от Рей Риърдън през 1983-та насам.

Уилямс игра на финала в “Мастърс ” за първи път от 20 години, когато надделя Стивън Хендри. Другият му триумф от 1998-ма е посредством изключителната драма на “дузпи ” по извадена черна още веднъж против Хендри.

Уелсецът за 12-ти път в кариерата си се бореше за трофей от “Тройната корона ”, само че остава със седем такива оценки, в това число три международни трофеи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР