Дизелово-електрическата подводница на Тихоокеанския флот „Петропавловск-Камчатски“ порази с крилата ракета

...
Дизелово-електрическата подводница на Тихоокеанския флот „Петропавловск-Камчатски“ порази с крилата ракета
Коментари Харесай

Подводницата Петропавловск-Камчатски изстреля успешно Калибър в Японско море

Дизелово-електрическата подводница на Тихоокеанския флот „ Петропавловск-Камчатски “ порази с крилата ракета „ Калибър “ крайбрежна цел от Японско море, намираща се на разстояние 1000 км, оповестява, базирайки се на пресслужбата на Тихоокеанския флот.

„ Най-новата дизелова подводница „ Петропавловск-Камчатски “ в Японско море изстреля крилата ракета от комплекс „ Калибър “ по наземна цел от подводно състояние “, се споделя в известието.

Както означават от военното ведомство, ракетата е поразила крайбрежната цел в тактическото поле Суркум, в предстоящото време.

„ Обхватът на пукотевица надвишава 1000 километра “, оповестяват от Министерството на защитата.

Според пресслужбата директно преди изстрелването подводничарите са направили тактическа маневра на скришен излаз към региона на задачата.

„ Екипажът на подводницата, изпълнявайки образователната задача, организира комплекс от тренировки и учения по предопределение с създаване на логаритъма на дейности при осъществяване на ракетни стрелби с високоточно оръжие “, оповестиха от Министерството на защитата на Руската федерация.

Подводница " Петропавловск-Камчатски "

Подводниците план 636.3 са създадени в Централното конструкторско бюро за морско инженерство „ Рубин “.

Договорът за строителството на шест лодки за Тихоокеанския флот беше подписан през септември 2016 година Първите две подводници – „ Петропавловск-Камчатски “ и „ Волхов “ - бяха заложени за строителство в Адмиралтейските корабостроителници на 28 юли 2017 година „ Петропавловск-Камчатски “ започва на 28 март 2019 година След прекосяване на тествания на 25 ноември 2019 година подводницата е призната в състава на Военноморски сили на Русия.

Подводниците са третото потомство огромни дизелово-електрически подводници и са измежду най-тихите в света. Те имат дължина от 74 метра, оптималната водоизместимост над 3900 тона, работна дълбочина от 240 метра, оптималната дълбочина на потапяне от 300 метра и обсег на корабоплаване от 7500 благи. Основното стремително въоръжение на подводницата са ракетите " Калибър ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР