Дизайнерка Нанси Гонсалес, чиито аксесоари са използвани от известни личности

...
Дизайнерка Нанси Гонсалес, чиито аксесоари са използвани от известни личности
Коментари Харесай

Дизайнерка на Сексът и градът е арестувана по обвинения в контрабанда на чанти от крокодилска кожа 

Дизайнерка Нанси Гонсалес, чиито аксесоари са употребявани от известни персони и от героите в сериала "Сексът и градът ", е задържана в родния си град Кали, Колумбия, по обвинявания в контрабанда на чанти от крокодилска кожа, оповестява Българска телеграфна агенция.

Предстои изгонване в Съединени американски щати, където са й предявени обвиняванията. Ако бъде приета за отговорна, Гонсалес е застрашена от присъда до 25 години затвор и санкция от 500 хиляди щатски $.

Въпреки че продажбата на избрани типове крокодилска кожа е законна, за нея се изисква позволение, чието приемане може да се окаже скъпо и комплицирано.

Американски и колумбийски проверяващи настояват, че дизайнерката е внесла контрабандно стотици дамски чанти, като е плащала на пасажери да ги придвижват в персоналния си багаж с полети до Съединени американски щати. Нанси Гонсалес ги инструктирала да споделят, че продуктите са дарове за родственици, в случай че митничари задават въпроси.

Чантите могат да се продават на цени до 10 хиляди щатски $ в магазини в Съединени американски щати и Европа.

През 2019 година двама американски следователи описаха пред Асошиейтед прес, че 12 души, носещи по четири чанти, са се качили на един полет до Съединени американски щати, като двупосочните им билети са били платени от Гонсалес. Разследващите са поискали самоличността им да не се разкрива, с цел да не бъде застрашена инспекцията.

Нанси Гонсалес стартира да прави колани, а след това и чанти в края на 90-те години след пътешестване до Ню Йорк. Там тя е насърчена да сътвори своя сбирка от шеф на магазин за дизайнерски артикули. Твърди се, че Салма Хайек, Бритни Спиърс и Виктория Бекъм са измежду клиентите на колумбийската дизайнерка, макар че не е ясно дали някоя от техните чанти не е измежду тези, които са импортирани в Съединени американски щати нелегално. Артикул, направен от Нанси Гонсалес, е включен в галерия в Музея на изкуството "Метрополитън " в Ню Йорк през 2008 година

През 2009 година в изявление за "Маями хералд " дизайнерката споделя, че усеща "огромна отговорност и ангажираност " да усъвършенства творенията си всякога, когато види фотография или видеоклип на известна персона с нейна чанта.

От Асошиейтед прес са изпратили питане за коментар до уеб страницата на Нанси Гонсалес, само че отговор не е получен.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР