Дивизията за ванове на германския автомобилен производител Mercedes-Benz ще построи

...
Дивизията за ванове на германския автомобилен производител Mercedes-Benz ще построи
Коментари Харесай

Mercedes-Benz строи завод за електрически микробуси в Полша

Дивизията за ванове на немския авто производител Mercedes-Benz ще построи първия си цех за напълно електрически транспортни средства в полския град Явор. Инвестицията ще надвиши 1 милиарда евро, като планът към момента зависи от окончателното осъществяване на разнообразни рамкови условия, в това число отпущането на помощ за инвестицията.

Mercedes-Benz Vans подписа декларация за взаимна работа с полското държавно управление и други сътрудници да добави фабриката за микробуси към своята база в града, където създава мотори с вътрешно горене и акумулатори за Mercedes-Benz. " Това демонстрира, че използваме отличните условия и общата инфраструктура на откритото място в Явор, с цел да изградим нов цех за произвеждане на микробуси ", съобщи Матиас Гайзен, началник на Mercedes-Benz Vans. " Тъй като гъвкаво произвеждаме микробуси с вътрешно горене и електрически задвижвания във всички наши съществуващи фабрики, ние ще изградим първия си чисто електрически цех в Явор. Така ние слагаме нови стандарти и вървим напред по нашия път към устойчива, напълно електрическа подвижност ", прибавя той в изказване.

Заводът ще бъде четвъртият в европейската мрежа за произвеждане на ванове на Mercedes-Benz, която се реорганизира към произвеждане единствено на изцяло електрически ванове, построени на платформата VAN.EA. Плановете в полския град са част от към този момент оповестената метаморфоза на индустриалната мрежа на Mercedes-Benz Vans.
Реклама
През септември компанията разгласи, че заводът в Дюселдорф, който до момента създава моделите Sprinter и eSprinter със затворен дизайн, в бъдеще ще построи огромния ван с отворен дизайн въз основата на VAN.EA. Успоредно с това фабриката ще поеме и производството на новия eSprinter, което е планувано да стартира през втората половина на 2023 година Заводът в Лудвигсфелде ще продължи да създава серията Sprinter и също ще бъде дом до способния център за персонализиране на електрически микробуси.

Производственият център във Витория, Испания, ще продължи да дава отговор за междинните ванове от Mercedes‑Benz, които включват V-class, EQV, (e)Vito и (e)Vito Tourer. Испанският цех ще поеме и основаването на междинният ван, основан на чисто електрическата модулна платформа VAN.EA, който би трябвало да влезе в произвеждане до 2025 година Все още няма повече детайлности за това транспортно средство, само че е евентуално то на процедура да бъде поколението правоприемник на моделите, създадени преди този момент във Витория - почти в петметровия клас.

Единственото място, което не е наранено от реорганизацията, е това във Франция, където заводът на Renault създава дребните модели T-Class, а в бъдеще EQT, както и Citan и eCitan.

VAN.EA е платформата за производители на каросерии или бордови камиони, създадена от немския производител особено за микробуси.
Реклама Плановете за работа с Rivian се провалиха
Плановете за взаимно индустриално дружество с американската компания Rivian, които също бяха оповестени през септември, няма да бъдат осъществени в този тип. Според Mercedes проектът на Rivian е бил " арестуван заради смяна на целите на техните планове ". Планът на двете компании включваше взаимна фабрика за огромни електрически ванове в действителен обект на Mercedes-Benz в Централна и Източна Европа. Съвместните индустриални линии трябваше да сглобяват и двете транспортни средства на Mercedes, основани на моделите VAN.EA и Rivian на тяхната платформа Rivian Light Van (RLV).

Rivian удостовери в свое изказване, че управлението е спряло проектите си за произвеждане на своите електрически търговски транспортни средства в Европа и затова няма да следва меморандума за съгласие с Mercedes-Benz. " В този миг имаме вяра, че фокусирането върху нашия потребителски бизнес, както и нашия действителен търговски бизнес, съставляват най-атрактивните краткосрочни благоприятни условия за максимизиране на цената за Rivian ", споделя изпълнителният шеф на Rivian Р Джей Скариндж.
Свързани публикации Автопроизводителите предизвестяват, че европейските мита ще оскъпят електрическите автомобили 7 декември 2022, 13:17 Ford предизвести, че за електрически автомобили ще е нужна 40% по-малко работна ръка 3 декември 2022, 11:55 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР