Дивият гълъб кереру, чиито вид е известен с това, че

...
Дивият гълъб кереру, чиито вид е известен с това, че
Коментари Харесай

Гълъб със склонност към пиянство избран за Птица на годината в Нова Зеландия

Дивият гълъб кереру, чиито тип е прочут с това, че употребява ферментирали плодове и пада от клоните заради пиене, беше определен за Птица на годината в Нова Зеландия, предадe ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Годишното съревнование постоянно е съпроводено с бурни пристрастености, вихрещи се в обществените мрежи. За избирането на черпещия се гълъб беше проведена огромна акция, в която се акцентираше върху присъщия му вкус и наедрял размер. Кереру са едни от най-закръглените представители на птичето царство в Нова Зеландия. Те са известни и с това, че се тъпчат с ферментирали плодове със наличие на алкохол. При тези си нападения те постоянно падат пияни от клоните, защото не могат да се задържат на тях.

Годишното съревнование, проведено от природозащитната организация " Гора и птици ", има за цел да концентрира вниманието на обществеността върху опазването на неповторимите локални типове птици. Гласуването тази година бе съпроводено със кавги, защото се оказа, че съгласно разконспирираните IP адреси 1800 гласа са пристигнали от Австралия, което не е разрешено. 300 гласа са били дадени за корморани и 1500 за птици каки.

Състезанието увлича всяка година десетки хиляди фенове на птиците, които се борят любимците им да завоюват първото място с огромни акции, комизъм и креативност. Една от тактиките тази година беше включването на птица каки /вид кокилар/, наречена Шели Ди, в уебсайт за запознанства за печелене на повече гласове. От този тип в страната са останали едвам 123 възрастни екземпляра.

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн гласоподава за черния буревестник, който съгласно нея е " най-изявеният гамен измежду птиците ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР