Дивите животни в световен мащаб са все по-малко. А са

...
Дивите животни в световен мащаб са все по-малко. А са
Коментари Харесай

Лосът, който живя две години с автомобилна гума на врата

Дивите животни в международен мащаб са все по-малко. А са все по-малко поради нас, хората, и всичко, което вършим в ущърб на природата и естествения им хабитат.

Поредното доказателство за отрицателното ни въздействие върху природата е един случай от Колорадо. Според Colorado Parks and Wildlife, див лос е живял към две години с автомобилна гума към врата си.

Може да звучи необичайно, само че е реалност. Служители на департамента са забелязали, че към врата на животното има гума още през лятото на 2019 година И за всички тези месеци са създали няколко несполучливи опита да я отстранен.

We first learned of this elk with a tire around its neck in July 2019 when wildlife officer Jared Lamb saw it during a survey near Mount Evans. In this video, wildlife officer Scott Murdoch discusses the situation & what it would take to remove the tire.
— CPW NE Region (@CPW_NE)
Но в последна сметка са съумели. Двама от чиновниците на Colorado Parks and Wildlife са съумели да упоят лоса, след което се наложило да отрежат от рогата му, с цел да измъкнат гумата.

За благополучие към врата на животното е имало единствено една дребна рана, която не е била сериозна и притеснителна. Малко след интервенцията лосът още веднъж е бил на крайници и измежду дивата природа, написа People.

Според чиновниците, премахнали автомобилната гума от врата на дивото животно, тя е тежала към 15 кг, тъй като във вътрешността е имало спомагателни парчета.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР