С други промени се предвижда автомобилът да е с един

...
С други промени се предвижда автомобилът да е с един
Коментари Харесай

Въвеждат много голяма промяна в номерата на автомобилите у нас


С други промени се планува автомобилът да е с един ваучър, само че с чип с цялата информация, написа " 24 часа ". От 2019 година пък ще може да купим винетка през телефона си, тъй като актуалните винетки ще бъдат сменени с електронни.

Те ще се купуват против изтъкване на регистрационния номер на автомобила, както и до момента, само че ще отпадне потребността да се слага лепенка върху предното стъкло на колата. Винетка ще може да се купи и от 500 терминала за самообслужване в страната, както и в пунктовете на огромните вериги бензиностанции.

С въвеждането на електронните винетки ще може и да се следи отдалечено дали автомобилът се движи без платена такса по първокласните пътища и автомагистралите. Догодина смяна в цените на винетките няма да има, дават обещание от АПИ.

Междувременно бюджетната комисия към Народното събрание разгласи, че ще би трябвало платим 5,9 млн. лв. на Световната банка, с цел да изготви методика за цените на тол системата, която ще важи за камионите по родните пътища.

" Тарифирането ще бъде направено по методика на Европейска комисия, като сега има създадени сюжети от 12 до 20 ст. за изминат километър, като сега се работи по тях ", сподели пред " Труд " Антон Антонов, началник на екипа за осъществяване на тол системата в АПИ. Предвижда се тол системата да обхване 11 хиляди км от републиканската ни пътна мрежа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР