От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 67

...
От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 67
Коментари Харесай

Грипът отпусна значително захапката си във Варна, ето последните цифри!


От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 67 лица против 54 за миналата седмица, показани от: 66 случая на варицела и 1 случай на скарлатина.

Регистрирани са 233 бр. остри респираторни болести против 422 случая на ОРЗ от миналата седмица. Най-висока заболяемост от ОРЗ е записана във възрастта 30 – 64 год./ 90 лица/ и 15- 29 год./ 47 заболяли лица/. Регистрирани са 55 затруднения от ОРЗ – 36 бронхита и 19 пневмонии. На съображение на регистрационния спад на заболяемостта от ОРЗ и грип достигащ предепидемични стойности и междинен интензитет на разпространяване, оповестената грипна зараза на територията на Варненска област, считано от 05.02.2019г бе анулирана.

Учебните занятия, плановия банкет в лечебните заведения за болнична помощ, женските и детски съвещания възвърнаха своята активност. Няма регистрирани лица, болни от Лаймска борелиоза. В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали общо 35 лица. Проведени са 16 имунизации.

С ваксина срещу жълта тресчица са обхванати 10 лица. В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 15 лица. Няма регистрирани случаи на ухапани от кърлежи. Извършени са 35 епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР