Вчера операцията бе прекратена заради силното вълнение на морето и

...
Вчера операцията бе прекратена заради силното вълнение на морето и
Коментари Харесай

Продължава издирването на 14-годишният Диян, изчезнал в морето край Морска гара


Вчера интервенцията бе прекъсната поради мощното неспокойствие на морето и изчерпаният предел за втурване под вода на водолази от военноморските сили.

Четири водолазни екипа от Военноморските сили, Военна полиция и регионалната дирекция " Противопожарна сигурност и отбрана на популацията през целия ден ще търсят в региона.

Припомняме, че Районната прокуратура във Варна образува досъдебно произвеждане във връзка случая с изчезналите в морето две деца на варненския вълнолом. Производството се води за определяне аргументите и събитията, при които е настъпил случаят и е последвала гибелта на момчетата.

Вчера сутринта бе открито тялото на 13-годишният Мариян.  

Както към този момент е известно, на 15 август 2018 година към 17,40 ч. е получен сигнал за рухване на две деца в морето в региона на външната стена на вълнолома. Започва огромна интервенция по издирването на момчетата, които били там със свои другари. В опита да бъдат избавени децата се включват профилирани екипи от Районната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията, катери на Морската администрация, водолази и екипи на Военноморските сили и Министерство на вътрешните работи.   

Разпитани са очевидци на нещастието, преди всичко останалите деца, съпътстващи изчезналите момчета, както и други очевидци, пристигнали за концерта за Деня на Варна.

Всички дейности по следствието се управляват на място от изпълняващия длъжността областен прокурор Красимир Конов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР