Районен съд - Варна осъди двама бивши полицаи за извършено

...
Районен съд - Варна осъди двама бивши полицаи за извършено
Коментари Харесай

Наказаха самозабравили се полицаи, гонили девойки след пиянски запой във Варна

Районен съд - Варна осъди двама някогашни служители на реда за осъществено от тях в съучастничество безчинство.
Случаят с хулиганските дейности е регистриран вечерта на 1 март 2014 година. По това време 40-годишният К.Б. и 46-годишният Х.В., които работили като полицейски чиновници, били в отпуск и дружно с различен техен прочут консумирали алкохол в заведение в квартал "Левски ". 

На излизане те забелязали наоколо автомобил с включени светлини и три девойки в него, като непосредствено се насочили към тях с предложение да ги почерпят по пиво. 

Въпреки получения отвод, подсъдимите траяли да тормозят девойки и да попречват потеглянето на автомобила. Трите девойки се заключили в купето и съумели да се придвижат с колата до по-малка улица без излаз, която водела към блока на една от тях. 

Мъжете ги последвали, като 40-год. К. Б. в това време привел своя автомобил в придвижване, внезапно спрял доста компактно до колата на девойките, след което двамата подсъдими почнали жестоко да блъскат по стъклата на непознатата кола, да се показват за служители на реда и да светят с джобни фенерчета, в опит да отворят вратите. 

Едната госпожица съумяла да позвъни на родителите си, които дружно със съседи, очевидци на протичащото се, слезли пред болежка и поискали подсъдимите да се легитимират и да обяснят какво желаят от девойките. Вместо да преустановят дейностите си, подсъдимите траяли да се държат нападателно, като изключително 40-годишният К.Б. навън пред присъстващите заплашвал, че "ще взриви блока и трите девойките ще работят за него ". 

За зародилия случай били подадени няколко сигнала на тел.112, на които се отзовали дежурни полицейски патрули.

Процесът по отношение на 40-год. К.Б. и 46-год. Х.В. се гледа за повторно в Районен съд - Варна, откакто преди половин година горната правосъдна инстанция - ВОС, анулира постановения правосъден акт и върна делото за ново разглеждане от различен правосъден състав при ВРС.

40-годишният К.Б. беше приет за отговорен по повдигнатото му обвиняване в осъществяване на хулигански дейности на 1 март 2014 година, както и по обвиняване за шофиране в нетрезво положение. Той получи общо наказване от три месеца отнемане от независимост, към което бяха присъединени наказванията "обществено неодобрение " и "лишаване от право

да ръководи МПС " за период от една година. Другият обвиняем - 46-год. Х.В., също беше приет за отговорен в осъщественото в съучастничество безчинство, като Районният съд във Варна го освободи от наказателна отговорност с налагане на административно наказване - санкция в размер на 1500 лв..

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР