За да има сигурност, че някой няма да се преброи

...
За да има сигурност, че някой няма да се преброи
Коментари Харесай

Ето как става електронното преброяване!


За да има сигурност, че някой няма да се преброи от наше име, е належащо да се записваме с годна е-поща, ЕГН и номер на български документ за идентичност.

Данните от регистрацията се употребяват единствено за идентифициране на лицето и не се съхраняват от Национален статистически институт. Следва удостоверение на регистрацията - получава се имейл с линк, на който би трябвало да се кликне до два часа. След потвърждението се отваря екран за попълване на електронната преброителна карта. Там би трябвало да се влезе с имейла и паролата от регистрацията.

Преброителната карта съдържа въпроси за жилището, семейството и хората в едно домакинство. Попълването й лишава приблизително 20 минути.

След това, до 17 септември данните ще може единствено да се виждат, само че не и да бъдат редактирани. След сполучливото броене, всеки ще получи известие и имейл с неповторим 15-цифрен код, който би трябвало да резервира и да съобщи на преброителя, когато позвъни на вратата му.

Важно е да бъде посочен адрес, на който се живее в реалност, а не по регистрация.

Достъпът до електронната карта ще бъде стеснен единствено за България, защото българите, живеещи непрекъснато в чужбина, ще бъдат преброени в страната, в която живеят, показват от Национален статистически институт.

" Системата работи 24 часа. Тя е отворена от 00:00 часа на 7 септември на уеб страницата на преброяването. Хората би трябвало да се записват и по-късно да попълнят електронната карта, която не е доста дълга и зависи от какъв брой членове е семейството. Ако то се състои от трима души, времето за попълване лишава към 15 минути ", изясни зам.-председателят на Национален статистически институт Диана Янчева.

Електронното броене ще завърши на 17 септември. От идващия ден - 18, потеглят и преброителите по домовете. Самото то е със наложителен темперамент. Ако не се преброим електронно или при анкетьор, има санкция.

" Глобата е 160 лв. - нашата цел не е да глобяваме, а хората да се преброят и да бъдат оптимално откровени. Имаме административни източници и особено за пенсионерите можем да създадем верификация. Нека тези хора не се тормозят ", успокои Янчева. Тя добави, че персоналните ни данни са изцяло предпазени.

Сайтът, на който може да се преброим е:.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР