Дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание насъдия Стойка Янева

...
Дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание насъдия Стойка Янева
Коментари Харесай

Образуваха дисциплинарно производство срещу съдия Стойка Янева от РС Сандански

Дисциплинарно произвеждане за налагане на дисциплинарно наказване насъдия Стойка Янева от районния съд в Сандански беше формирано през днешния ден от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет Предложението за арбитър Янева идва от Инспектората към Висш съдебен съвет.Дисциплинарното произвеждане е формирано по предложение на Инспектората към Висш съдебен съвет въз основа на Акт с резултати от осъществена инспекция.

Припомняме, че преди две години арбитър Янева беше претендент за началник на РС-Сандански. По време на чуването ѝ от Семеен кодекс, стана ясно, че тя е подала сигнал в Министерство на вътрешните работи против сътрудниците си от съда като твърдяла, че е била заплашвана. От отдел „ Убийства “ бяха снели пояснение от четирима съдии -Рая Манолева – другият претендент за началник на съда, а останалите са предходните ръководители Димитър Узунов и Николинка Бузова, както и Иван Филчев.

„ Границата на естественото мина, когато по сигнал, тъжба на Стойка Янева до министъра на вътрешните работи предходната седмица всички от вас, в това число и аз бяхме разпитани от чиновници от Дирекция „ Национална полиция “ от отдел „ Убийства “ с твърдени закани, закани или не знам си още какво за живота и здравето на Стойка Янева. Мисля, че това минава границата на нормалността… от отдел „ Убийства “ да влизат и излизат от съдийски кабинети, да бъдем разпитвани и подлагани на това оскърбление, това идва допълнително “, съобщи тогава арбитър Д. Узунов.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР