Дисциплинарно производство срещу служител на Дирекция „Жандармерия, специални операции и

...
Дисциплинарно производство срещу служител на Дирекция „Жандармерия, специални операции и
Коментари Харесай

РЕАКЦИЯ: Отстраниха от длъжност полицая, блъснал дете на пешеходна пътека в с. Лозен

Дисциплинарно произвеждане против чиновник на Дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ е формирано по отношение на осъществено тежко нарушаване. Служителят е отхвърлен от служба, оповестиха от Министерство на вътрешните работи със известие до медиите.

Полицаят блъсна 9-годишно дете на пешеходна пътека в село Лозен във вторник вечерта, след което бяга от мястото на случилото се.

По-късно служители на реда задържали водача.

Детето е добре, има леки травми и охлузвания по тялото.

„ Детето ми е било с колело. Колата е блъснала задната гума на велосипеда и самото то го е бутнало на земята. Няма контакт с автомобила. От очевидци разбрах, че служителят на Жандармерията се е движил много бързо”, изясни бащата на потърпевшото дете Любомир Топалов.

Мъжът е приказвал с водача, предизвикал случая, по телефона.

„ Призовах го да пристигна, с цел да се забележим. Обясних му, че има полиция и го търсят. По телефона го усетих, че е пийнал и несъответстващ. Говореше несвързано, дори с лека насмешка”, сподели още мъжът.

Свидетели на случая описаха, че откакто е блъснал момчето, водачът е тръгнал с бърза скорост към София. По знамение не прегазил човек, опитал да спре автомобила му.

Пробата с дрегер на служителя е посочила 0.5 промила, научи NOVA.

Тя обаче е взета три часа след случая. Предстои да му бъдат взети кръвни проби, които ще покажат с какъв брой тъкмо промила е бил той по време на случая.

Дисциплинарно произвеждане против чиновник на Дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ е формирано по отношение на осъществено тежко нарушаване. Служителят е отхвърлен от служба, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР