Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ)

...
Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ)
Коментари Харесай

ДАС нареди на Левски да вземе спешни мерки за опазването на обществения ред

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) подреди на баскетболен клуб (БК) Левски да вземе нужните ограничения в осъществяване на задължението си по отношение на опазването на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия.

В отчета на дежурния представител Тодор Иванов на мача против Ямбол на 11 декември е маркирано съществено нарушаване, изразяващо се в забавяне на защитата на срещата, която е пристигнала две минути преди края на първото полувреме. БК хазаин не е извършил съответно отговорностите си според наредбата на член 23б от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ. ДАС смята, че макар даденото на съображение чл.28 от Правилата, позволение от старши съдията за започване на срещата, необезпечаването на защита е сериозен пропуск, който не следва да се трансформира в процедура. Указанието следва да бъде изпълнено до идващия домашен мач на тима, в противоположен случай на същия ще бъде наложена глоба, според член 40, т.12 и т.12 от ДАП на НБЛ.

На съвещание, извършено на 16 декември, ДАС прегледа и отчета на Любомир Амиорков - дежурен представител на Българската федерация по баскетбол (БФБ) на мача ЦСКА - Черно море Тича, извършен на 12 декември в гр. София. Въз основа на отчета, на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, поради неналичието на подадено от заинтригуваните лица несъгласие по см. на член 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши да санкции Дерил Оуенс от ЦСКА със 100 (сто) лв. за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

„ Червените “ получиха имуществена глоба в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване на скамейката. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не предстои на обжалване.

Баскетболистът Мартин Коцев от Черно море Тича бе глобен с 200 (двеста) лв. за техническо нарушаване, което е второ за сезона за състезатели и това предопределя размера на наказването. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

На съвещание, извършено на 22 декември, ДАС прегледа отчета за мача Балкан - Спартак Плевен, извършен на 17 декември в гр. Ботевград, като реши да санкции Николаос Дипларос от Балкан с 200 (двеста) за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

Въз основа на същия отчет от Владимир Атанасов, ДАС глоби Ивко Ивков от Спартак Плевен  с санкция в размер на 100 (сто) лв. за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

Евгени Хаджирусев от Спартак Плевен бе санкциониран с 200 (двеста) лв. за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не предстои на обжалване.

Дисциплинарно-административният съвет се срещна и с отчета на Борислав Пелтеков за мача Академик Пловдив – Берое и реши да санкции Джейлън Минет от Академик Пловдив със 100 (сто) лв. за получено техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

Въз основа на отчета за същия мач ДАС глоби и баскетболиста на Берое Дарин Иванов с санкция в размер на 100 (сто) лв. за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

След разглеждане на отчета на Ивелин Тонков за Шумен – Черноморец, ДАС взе решение да санкции Никола Николов от Шумен със 100 (сто) лв. за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

На базата на същия отчет ДАС наложи санкция в размер на 100 (сто) лв. на Джъстин Лий Уотс за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

ДАС прегледа в детайли и отчета на Иван Маринов за мача ЦСКА – Академик Пловдив и реши да санкции Кръстомир Михов от Академик със 100 (сто) лв. за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР