Дисциплинарната комисия на УЕФА се събира днес, за да реши

...
Дисциплинарната комисия на УЕФА се събира днес, за да реши
Коментари Харесай

УЕФА обявява днес наказанието на България за расизъм

Дисциплинарната комисия на УЕФА се събира през днешния ден, с цел да реши какво да бъде наказването на БФС за поради расисткия скандал по време на мача България - Англия на 14 октомври на Националния стадион „ Васил Левски ” от квалификациите за Евро 2020. Санкцията се чака да бъде сериозна, поради тежкото нарушение. Тя може да бъде от голяма санкция за БФС до затваряне на стадиона или даже изваждане от квалификациите за Евро 2020 и/или Мондиал 2022.

От УЕФА оповестиха, че против България са повдигнати четири обвинявания. Те са за расистко държание, мятане на предмети, нарушение на реда по време на осъществяването на националните химни и за проявление на повторения на таблото на стадиона.

Двубоят в София приключи 6:0 за англичаните и беше спиран на два пъти, поради викания и обидни възгласи от трибуните. Като резултат на това президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка ден по-късно, откакто министър председателят на България Бойко Борисов го прикани да напусне, поради свадите. Няколко дни по-късно се отдръпна цялото управление и отпред на футболната ни централа краткотрайно застана Михаил Касабов.Селекционерът Красимир Балъков също подаде оставка. На негово място бе определен Георги Дерменджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР