Disney повишава цените на Disney+ без реклами, Hulu — и планира репресии срещу споделянето на пароли

...
Услугите за стрийминг без реклами на Walt Disney са на
Коментари Харесай

Услугите за стрийминг без реклами на Walt Disney са на път да станат по-скъпи — и медийният гигант също обещава да предприеме репресии срещу паролите споделяне.

Disney в сряда заяви, че ще повиши цената на Disney+ без реклами с $3 на месец, или около 27%, до $13,99. Освен това планира да увеличи месечната такса за Hulu без реклами с $3, или 20%, до $17,99.

Новите цени ще влязат в сила на 12 октомври, съобщиха от компанията.

Казаха в отчета си за печалбите в сряда.

Главният изпълнителен директор на Disney Робърт Игер каза, че компанията е виждайки по-голямо търсене на поддържаните от реклами мрежи за стрийминг от търговците, отколкото по-старите телевизионни и кабелни платформи.

„[П]азарът на реклами за стрийминг се разраства“, каза Игер по време на конферентен разговор с инвеститори и анализатори . „Това е по-здравословно от рекламния пазар за линейна телевизия.“

Той добави: „Ние вярваме в бъдещето на рекламата на нашите стрийминг платформи както на Disney+, така и на Hulu, и очевидно се опитваме с нашата ценова стратегия за мигриране на повече абонати към поддържаното от рекламодателите ниво."

Репресии срещу споделянето на пароли на Disney

Disney също така заяви, че планира да намали споделянето на пароли, въпреки че не разкри подробности за как планира да го направи. Компанията следва съперника Netflix в опитите си да попречи на абонатите да предават данните за своите акаунти на други хора.

„Що се отнася до споделянето на пароли, ние вече имаме техническата възможност да наблюдаваме голяма част от това“, каза Игър на конференцията обадете се. „Това, което не знаем, разбира се, е, когато започнем да работим върху това, каква част от споделянето на пароли, тъй като основно го елиминираме, ще се превърне в растеж на [абонати].“

Някои анализатори се съмнява дали повишенията на цените и строгия подход към споделящите пароли могат да допринесат много за връщането на Disney към устойчив растеж. Пол Верна, анализатор от Insider Intelligence, каза в бележка, че действията на компанията няма вероятност да успокоят инвеститорите, „нетърпеливи за яснота относно стратегията на компанията за нейните стрийминг услуги и телевизионни мрежи.“

— С съобщава Associated Press

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР