Дискусия на тема Пръв сред равни – Ние и Европейският

...
Дискусия на тема Пръв сред равни – Ние и Европейският
Коментари Харесай

Ученици и студенти дискутираха ролята на Българското европредседателство

Дискусия на тематика „ Пръв измежду равни – Ние и Европейският съюз “ с присъединяване на възпитаници и студенти се състоя в сряда в Шумен. 309-та публика „ Боян Пенев “ на Шуменския университет „ Еп. Константин Преславски “ бе хазаин на дебата. Проявата е част от самодейностите, отдадени на Месеца на Българското председателство на Европейския съюз в Шумен. Организатор на събитието е Община Шумен в партньорство с ВУЗ-а и публичния медиатор Иван Капралов.
 img_1583  img_1581  img_1594  img_1673  img_1681
Водещ на полемиката бе доцент доктор Юрий Проданов, началник на катедра „ Журналистика и всеобщи връзки “ във висшето учебно заведение. В разискването се включи и гл. ас. Катя Христова, учител по европейска политика в Нов български университет.

В основата на построяването на Европейския съюз е разбирането за единение в многообразието и това не е инцидентно, тъй като Европа е люлка на актуалната цивилизация и просвета. Така стартира разговорът с учениците и студентите в цялостната публика. Катя Христова уточни, че България има неповторимия късмет да ръководи Съвета на Европа в основен за развиването на Европейския съюз интервал, когато се осмисля стратегическата вероятност за неговото развиване до 2027 година. Сред целите на България при председателството на Съвета на Европейски Съюз е изработването на финансова рамка и бюджет, който визира директно ползите на жителите на Европа. Кохезионната политика, която има извънредно значима роля за нашия район, и консолидираното на Западните Балкани в подтекста на европейската вероятност са също част от целите на страната ни, напомни преподавателката от Нов български университет. По думите й, една от значимите задания на Европейски Съюз е развиването на осведомителните технологии и бъдещето на доста браншове в промишлеността и селското стопанство е дигитализацията. В българския дневен ред е и младежката политика, като един от акцентите в нея е бързото включване на младежите в пазара на труда. Катя Христова насърчи младежите по-активно да се включват в европейските начинания и стратегии.

В края на срещата от името на кмета на Шумен Любомир Христов бяха наградени най-хубавите фотографии от състезанието „ Европа в Шумен “, който се организира в границите на Месеца на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, проведен от Община Шумен. Отличени бяха деветокласничките Десислава Герчева, Мари Такворян и младият фотограф Мустафа Мустафов, който е студент четвърти курс в ШУ „ Еп. К. Преславски “ по компетентност „ Журналистика “. И тримата получиха ваучери от книжарница „ Хеликон “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР