Дискусия на тема Пътят пред украинските бежанци в Европа и

...
Дискусия на тема Пътят пред украинските бежанци в Европа и
Коментари Харесай

Как ЕС (може да) помага на украинските бежанци


Дискусия на тематика " Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България " ще се организира в хибриден формат на 29 април (петък) от 11.00 до 13.00 ч., заяви пред Радио София Теодор Стойчев , началник на Бюрото за връзка на Европейския парламент у нас:

 " Ще обсъдим какво прави Европейски Съюз за милионите бежанци от войната в Украйна, ще посочим някои от положителните практики и очертаем вероятни подходи при другите сюжети за развиване на спора. Ще се спрем на проблемите в другите страни и на организациите, които оказват помощ на национално и локално ниво. Ще дискутираме провокациите пред институциите, с цел да могат да отговорят на потребностите на бежанците от достъп до обществена поддръжка, опазване на здравето, работа, заслон и обучение. "

Сред участниците са Калина Константинова, заместител министър-председател по дейно ръководство, евродепутатите Елена Йончева и Андрей Новаков, представителят на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците за България Нарасимха Рао, Олена Шопова, деятел на Сдружението на украинските организации в България „ Мати Украйна “, доктор Надежда Тодоровска, заместник-генерален шеф на Българския червен кръст и Кина Събева, ръководител на Българския съвет за бежанци и мигранти (БСБМ), Стоян Темелакиев, зам.-министър на вътрешните работи и Мариана Тошева, ръководител на Държавната организация за бежанците.

Пълната стратегия може да видите .

Събитието ще протече на български език, като ще бъде обезпечен симултанен превод от/на британски и украински език за присъстващите в залата и феновете в zoom. Всички останали фенове ще могат да проследят излъчването онлайн на страницата на Бюрото на Екологичен потенциал в България във Фейсбук и в канала в YouTube, единствено на български език. Ще бъде обезпечен и жестов превод за хората с повреден слух.

С Теодор Стойчев беседва Лъчезар Христов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР