Дискусия на тема България и евроатлантическата перспектива пред Западните Балкани

...
Дискусия на тема България и евроатлантическата перспектива пред Западните Балкани
Коментари Харесай

Дискусия за България и Западните Балкани събра политици и организации в София

Дискусия на тематика „ България и евроатлантическата вероятност пред Западните Балкани " събра в София политици и представители на публични организации. Според тях поканата към Северна Македония за член на НАТО е огромен пробив, в който значима роля има и България.

Евродепутатът Андрей Ковачев се включи в полемиката по " Скайп " поради забавяне на полета му. Той съобщи, че България дълго чака Македония да признае общата ни история, само че съгласно политиците там, обществото в западната ни съседка още не е пораснало за това. Андрей Ковачев обаче е безапелационен, че истината е значима, с цел да вървим към европейската интеграция.

Председателят на комисията по външна политика Джема Грозданова подсети, че отваряне на пътя на Северна Македония към Европейския съюз е едно от най-големите достижения на българското европредседателство. Но тя предизвести, че за всички кандидат-членки за Евросъюза, най-важна е волята на хората в тях.
Джема Грозданова - ръководител на парламентарната Комисия по външна политика: Колкото и Европейския съюз да желае тези страни да бъдат членове на Евроатлантическите структури, това в последна сметка зависи най-много от самите страни. От желанието им, от това дали ще изпълнят критериите. Колкото и ние да оказваме помощ и да желаеме, зависи от публичното мнение в тези страни.
Според участниците в полемиката разширението на Европейския съюз ще зависи на първо място от бъдещия Европарламент и новите водачи на Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР