Дискусиите около дедоларизацията през последните години до голяма степен могат

...
Дискусиите около дедоларизацията през последните години до голяма степен могат
Коментари Харесай

Китайският юан не представлява реална заплаха за долара – ето защо

Дискусиите към дедоларизацията през последните години значително могат да се преглеждат като звук, защото RBC Wealth Management твърди, че никоя друга валута не има капацитета да измести господстващото състояние на щатския $.

Според световния портфолио управител Алън Робинсън кандидати като еврото, японската йена и китайския юан не имат задоволително огромна част от международните запаси, с цел да насочат значително предизвикателство към господството на $.

Робинсън съобщи:

Той също по този начин означи:

Въпреки последователното понижаване на господстващото му състояние от 2000 година насам, данните на Международния валутен фонд демонстрират, че на $ към момента се падат над половината от общите международни запаси. Към края на второто тримесечие на 2023 година МВФ заяви, че зелените пари имат 59% дял от международните запаси, което надалеч надвишава комбинирания дял от 27%, притежаван от еврото, йената и юана.

Дори когато Китай и Русия усилиха напъните си да оспорят превъзходството на $, той съумя да резервира статута си на съществена международна валута. Тази резистентност е явна даже пред дейностите на Русия след нахлуването ѝ в Украйна през февруари 2022 година

Призивът на Пекин към доставчиците на нефт от Близкия изток да подписват покупко-продажби със недопечен нефт в юани, а не в долари, както и възбраната на Москва “ ” страни да уреждат контракти за природен газ във валута, друга от съветската рубла, не подкопаха доста позициите на $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР