Диригентът Кейтаро Харада ще дирижира премиерата на операта Кармен“ на

...
Диригентът Кейтаро Харада ще дирижира премиерата на операта Кармен“ на
Коментари Харесай

Японецът Кейтаро Харада дирижира „Кармен” в Софийската опера - СНИМКА


Диригентът Кейтаро Харада ще дирижира премиерата на операта „ Кармен “ на 3 ноември в Софийската опера и балет.

Кейтаро Харада e оценен високо за огромния му професионализъм, артистичните му качества и пристрастеността му към отличните музикални достижения. Роден е в Токио, Япония. Завършва Академията на изкуствата „ Интерлохън “ и Университета на Мърсър. Учил е също и при Кристоф декор Донани, Робърт Спано, Майкъл Тилсън Томас, Оливър Кнусен, Херберт Бломстет, Владимир Понкин, Адриан Гнам и Стивън Асбъри.

Харада се бори за креативно оформяне на стратегиите, развиване на оркестъра като част от фабрика за просвета на общността, прогрес на всеки музикант, който среща, и отговорност като живописен и цивилен водач. Той е троент адресат на Наградата на Фондацията „ Шолти “ за подкрепяне на кариери в Съединени американски щати (2014, 2015 и 2016 г.).

Харада печели стипендията за диригенти „ Сейджи Озава “ на Музикалния фестивал Тангълууд. Японецът е възпитаник на Лорин Маазел и на Фабио Луизи.

През 2013 година Харада е определен от Лигата на Американските оркестри за един от шестте диригента за рекламен клип на народен диригент „ Бруно Валтер “, реномирано показване на надарени, изгряващи диригенти, което се случва един път на две години и поставя старания да ги разпространява измежду водачи в оркестровата промишленост. Още през 2012 година Харада е полуфиналист на IX Международен конкурс за диригенти „ Гжегож Фителберг “ в Полша. През 2011 година Харада е един от десетте полуфиналисти, поканени от Рикардо Мути и Чикагския симфоничен оркестър за присъединяване в Първия интернационален конкурс за диригенти „ Шолти “ с Чикагския симфоничен оркестър и прави своя дебют като професионален диригент в Операта на Северна Каролина.

Понастоящем във втория си сезон като асоцииран диригент на Симфоничния оркестър на Синсинати и Синсинати Попс, Харада постоянно асистира на музикалния шеф Луис Лангре и дирижира Симфоничния оркестър на Синсинати, ПОПС и Световния клавирен конкурс. Асистира на Джеймс Конлън за Майския фестивал през 2016 година Кейтаро заема и поста на асоцииран диригент на Аризонската опера.

Харада стартира лятото на 2016 година с Тихоокеанския музикален фестивал по покана на Валери Гергиев, дирижирайки пред аудитория от близо 5000 души. Прави диригентския си дебют с Токийския симфоничен оркестър и Токийския филхармоничен оркестър в Япония и с Бойската филхармония, Симфоничния оркестър на Западна Вирджиния, Симфоничния оркестър на Саут Бенд и Луизианския филхармоничен оркестър в Съединени американски щати.

През последния сезон Харада е поканен на влиятелния Малеров конкурс и прави диригентския си дебют в Япония с Новите японски филхармоници при разпродадено зрелище, както и дебют със Симфоничния оркестър на Индианополис. Ръководи спектакли на „ Кармен “ за Аризонската опера и дирижира концерти със симфоничните оркестри на Тусон, Финикс, Вирджиния и Сиера Виста. Заема поста асоцииран диригент на Ричмъндския симфоничен оркестър от есента на 2014 до пролетта на 2016 година

През 2018 година ще управлява японското турне на постановката на „ Кармен “ от Бизе на българската Софийска опера. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР