Дирекцията за национален строителен контрол прекрати действието на удостоверението за

...
Дирекцията за национален строителен контрол прекрати действието на удостоверението за
Коментари Харесай

ДНСК прекрати действието на удостоверението за упражняване на строителен надзор на Инекс консулт ООД“

Дирекцията за народен строителен надзор приключи действието на удостоверението за практикуване на строителен контрол на компания " Инекс консулт ООД " заради позволени от нея редица нарушавания, вписани в поддържания от дирекцията Регистър на административнонаказателните производства. Нарушенията са по смисъла на член 168, ал.1 от Закона за устройство на територията.
При градеж " Жилищна постройка " в гр. Варна " Инекс консулт ООД " е позволила осъществяване при съществуващи отклонения от утвърждения капиталов план, за което от заместник-началника на ДНСК е издадено наказателно разпореждане с наложена имуществена глоба в размер на 2 500 лева Постановлението не е обжалвано и е влезнало в действие на 02.09.2015 г.  " Инекс консулт ООД " не е спряла навреме осъществяването на градеж " Ремонт, реорганизация, рационализация и главно възобновяване на апартаментен хотел " Мираж " в к.к. " Св. Св. Константин и Елена ", комплекс " Слънчев ден ", гр. Варна, при несъмнено открити нарушавания. Въз основа на това от заместник-началника на ДНСК е издадено наказателно разпореждане, доказано от Варненски областен съд. То е влезнало в действие на 28.01.2016 година, след изменение на наложената имуществена глоба от страна на съда.

В качеството си на съветник по контракт, предоставен от Международен панаир Пловдив АД, " Инекс консулт ООД " е изготвила сложен отчет за оценка на сходството на капиталов план на градеж " Ремонт, реорганизация, рационализация и главно възобновяване на апартаментен хотел "Мираж ", гр. Варна. В него липсва оценка по отношение на сходството на капиталовия план с предвижданията на подробния организационен проект, с разпоредбите и нормативите за устройство на територията, с други характерни условия към избрани типове градежи и условия на влезнали в действие административни актове. За нарушаванията е издадено наказателно разпореждане от заместник-началника на ДНСК с наложена имуществена глоба в размер на 30 000 лева След обжалване, постановлението е доказано от Административен съд - Варна и е влезнало в действие на 23.02.2016 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР