Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) издаде общо 11 наказателни

...
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) издаде общо 11 наказателни
Коментари Харесай

ДНСК издаде 11 акта за незаконно строителство на Хемус

Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) издаде общо 11 наказателни постановления за откритото нелегално строителство в секторите 4 и 5 от Автомагистрала „ Хемус “, оповестиха от ДНСК.

Установеното строителство е без утвърдени капиталови планове и без издадено позволение за градеж, в нарушаване на Закона за устройство на територията, т.е. нелегално, оповестяват от ДНСК.

При инспекциите е установено, че се правят строително-монтажни работи, в това число ровове, диги, пътни кревати и уреди на сектори 4 и 5 на Автомагистрала „ Хемус “, която е градеж първа категория. Тези действия са осъществени в парцели държавна, общинска и частна благосъстоятелност, за които производствата по отчуждаване не са завършили към дата на инспекцията, прецизират от дирекцията. 

Наказателната процедура започва през декември 2021 година и януари 2022 година, напомнят още от дирекцията.

Тогава бяха връчени актове за административно нарушаване на изпълнителя „ Автомагистрали “ ЕАД и строителните компании, с които има подписани контракти за секторите 4 и 5 от Автомагистрала „ Хемус “.

Това са „ АБ “ АД, „ Парсек Груп “ ЕООД, „ Автомагистрали Хемус “ АД и „ Водно строителство Благоевград “ АД. Фирмите имат 14 дневен период за обжалване на глобите, се споделя в известие на ДНСК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР