Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да издаде заповед за

...
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да издаде заповед за
Коментари Харесай

ДНСК да издаде заповед за премахване на строежа Златен век в столицата, настояват от инициативния комитет Лозенец


Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) да издаде заповед за унищожаване на градежа " Златен век " в столичния квартал " Лозенец ". За това настояха от инициативния комитет " Лозенец " на конференция.

Ако това не се случи през идната седмица, организираме митинг, заяви Никола Вапцаров от инициативния комитет. Той сподели, че през днешния ден по проблема се организира среща сред началника на ДНСК Деляна Панайотова и служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Вапцаров напомни, че към този момент има констатация от страна на страната в лицето на ДНСК, че строителството е осъществено нелегално. Причината е, че строителното позволение е изтекло през 2017 година, сподели Вапцаров. Големият проблем, по думите му, е, че действието на строителството е нелегално заради изтеклото строително позволение. Сградата обаче към този момент е издигната и по тази причина ДНСК би трябвало да издаде нова заповед за унищожаване на противозаконния градеж. Това е тяхно пълномощие по закон и няма потребност някой да те сезира, изясни Вапцаров. 

Сагата със постройката " Златен век " продължава към този момент няколко години. През юни 2021 година тогавашният шеф на ДНСК Влади Калинов спря градежа ѝ заради изтекло позволение за градеж.

От " Артекс " заведоха дело против заповедта за прекъсване на градежа, само че съдът отхвърли настояването и остави в действие заповедта за прекъсване на строителството, сподели за Българска телеграфна агенция Вапцаров. Проблемът по думите му е, че грубият градеж на постройката към този момент е подготвен, строителството към този момент е приключено и действително няма по какъв начин тази заповед да остане в действие, тъй като тя е за самото деяние на строителство, което е готово. Построени са 34 етажа с височина 120 метра, сподели той.

По тази причина това, което следва, е ДНСК да издаде нова заповед за унищожаване на противозаконния градеж. Това е тяхно пълномощие по закон и няма потребност някой да ги сезира, изясни Вапцаров. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР