Дирекция Социално подпомагане“ в Хисаря отне детето на 43-годишната Галя

...
Дирекция Социално подпомагане“ в Хисаря отне детето на 43-годишната Галя
Коментари Харесай

Вкараха в психиатрия майката на тригодишния Буда, социалните й взеха детето

Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Хисаря лиши детето на 43-годишната Галя Танева от пловдивското село Иван Вазово, откакто през 2019 година момченцето бе родено у дома, а майката отхвърля да го записва и то да получи ЕГН и акт за раждане. Самата Танева, която назовава сина си Буда, е настанена наложително в психиатрията в Пловдив.

Приложена е съответна мярка за отбрана и детето към този момент се усеща добре “, съобщиха пред „ 24 часа “ от дирекция „ Социално подкрепяне “. Момченцето към този момент има обединен цивилен номер и име – Атанас Галин Танев.

„ Дойдоха през вчерашния ден с полиция и кола за спешна помощ в Иван Вазово и взеха детето “, изясни някогашният кмет на селото Димо Димов. От 7 месеца той е освободил управническия пост, като една от аргументите да се отдръпна предварително е казусът с роденото у дома дете.

През октомври м.г. Пловдивският областен съд задължи община Калояново, към която се води село Иван Вазово, да издаде служебно акт за раждане на детето. Предполагаемата дата на раждане на момченцето е 1 ноември 2019 година Две седмици по-късно бил подаден сигнал на телефон 112, само че Галя отхвърли да пусне у дома служителите на реда и обществените, съгласила се да влезе единствено доктор. Той установил, че детето е добре. Майката не се съгласила да подаде известие за раждането, бащата е незнаен.

„ Заради тази жена напуснах кметския пост. Побърка ме. То не бяха прокурори, не бяха детски педагогичен стаи, не бяха обществени “, разказа досегашният властник Димо Димов. Според него Галя постоянно изоставяла детето и отскачала до Пловдив да рови в кофите за отпадък, с цел да храни кучетата си. По думите на Димов дамата е събрала десетки животни в двора на къщата си.

3-годишното момченце е второто дете на дамата. Първородното й бебе издъхна в края на април 2016 година при раждането в къщата й в Иван Вазово. Тогава стана ясно, че новороденото се е задушило. Майката бе настанена в психиатрично заведение за известно време, само че като е освободена, спряла да си пие медикаментите и отново се влошила.

През октомври 2022 година Пловдивският областен съд задължи община Калояново, към която се води село Иван Вазово, да издаде служебно акт за раждане на 3-годишния наследник на Танева. Предполагаемата дата на раждане на момченцето е 1 ноември 2019 година Две седмици по-късно бил подаден сигнал на телефон 112, само че Галя отхвърля да пусне в къщата си служителите на реда и обществените, съгласила се да влезе единствено доктор. Той установил, че детето е добре.

Причината Галя Танева да не регистрира сина си е нейното твърдо разбиране, че „ съществуването на хартия “ би го направило вечно „ плебей на дяволска система “.

Вчера самата жена качи клип на персоналния си профил в обществените мрежи, в който твърди, че са тя и детето й са отвлечени. След това оповестява, че е отведена в психодиспансера в Пловдив, с цел да ѝ създадат нова експертиза.

„ Това е цялостен парадокс, преди години отново принудително ме закараха. Всичко това е дяволът, който си прави с вас каквото си желае, а аз от години ви го изяснявам, с цел да не се стига до тук “, разяснява Танева.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР