Директорката на американското национално разузнаване Аврил Хейнс избра служителя, който

...
Директорката на американското национално разузнаване Аврил Хейнс избра служителя, който
Коментари Харесай

Човек на Джордж Буш ще запознава Байдън със сводките на разузнаването

Директорката на американското национално разузнаване Аврил Хейнс избра служителя, който ще показва всеки ден на президента Джо Байдън отчетите на разузнаването. Това е анализаторът на Централно разузнавателно управление на САЩ Морган Мюър, който изпълняваше сходни отговорности, когато президент бе Джордж Буш-младши, заяви в петък The New York Times.
Според източници на изданието Мюър в продължение на три години е бил един от чиновниците, който е провеждал съответните брифинги за републиканеца Буш-младши,. " Необичайно и може би невиждано е, че анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ за повторно става началник на брифинги за президента ", се споделя в публикацията.
 Джо Байдън към момента не е получил достъп до данните на разузнаването Джо Байдън към момента не е получил достъп до данните на разузнаването
Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън към момента не е получил достъп до данните на американското разузнаване, специалисти по национална с...
Както отбелязва вестникът, беше изключително мъчно да се откри някой, който да запознае Байдън с данните от разузнаването, защото новият американски водач, представляващ Демократическата партия, „ има дълбоки знания за външната политика “.
Според изданието, Мюър е прочут с това, че дава информация извънредно тъкмо и също така дава ясно да се разбере, в случай че спецслужбите нямат цялостна убеденост по даден въпрос. Той е считан за човек с огромен опит, неутрален е и не е податлив да се управлява от политически желания.
Припомняме, че точно при Буш-младши разузнаването извърши съдбовната неточност с данните за съществуването на оръжия за всеобщо поразяване в Ирак, каквито страната не притежаваше, както се оказа след това.
Именно тези данни послужиха като мотив за навлизане на Съединени американски щати в Ирак през 2003 година, а с тази война започнаха и външно-политическите провали на Съединени американски щати, траяли и при Барак Обама.
 Бюджетът на Съединени американски щати за разузнаване със съществено нарастване Бюджетът на Съединени американски щати за разузнаване със съществено нарастване
С цели 11.6 % се е увеличил бюджетът на разузнаването на Съединени американски щати през 2018 година по отношение на предходната година, съобщи AFP. Според пу...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР