Директорията C:WindowsSystem32 е важна част от операционната система Windows, в

...
Директорията C:WindowsSystem32 е важна част от операционната система Windows, в
Коментари Харесай

Какво представлява директорията System32 в Windows и защо не трябва да я изтривате?

Директорията C:WindowsSystem32 е значима част от операционната система Windows, в която се съхраняват значими систематични файлове. Някои шегаджии в интернет може да ви кажат да я изтриете, само че не трябва да го вършиме – и ние ще ви покажем какво тъкмо ще се случи, в случай че опитате.

Какво съставлява досието System32?

Папката System32, ситуирана в C:WindowsSystem32 е част от всички модерни версии на Windows. Тя съдържа значими файлове на операционната система, от които Windows се нуждае, с цел да действа вярно.

Тази папка съдържа доста разнообразни типове файлове, само че DLL и EXE са едни от най-често срещаните типове, които ще откриете, в случай че започнете да ровите в досието. DLL (Dynamic Link Library) файловете са файлове на споделени библиотеки, които се употребяват от стратегиите на Windows – както от помощните стратегии, вградени в Windows, по този начин и от стратегиите на трети страни, които инсталирате за осъществяване на разнообразни функционалности.

EXE файловете в досието System32 съставляват разнообразни систематични помощни стратегии на Windows. Например, когато стартирате мениджъра на задания, Windows отваря програмния файл Taskmgr.exe, ситуиран в досието System32.

Тук се намират и доста други значими систематични файлове. Например досието C:WindowsSystem32Drivers съдържа SYS файлове, свързани с драйвери за хардуер, от които системата ви се нуждае, с цел да комуникира вярно с хардуера си. Дори файловете на систематичния указател на Windows се съхраняват в досието C:WindowsSystem32Config.

Въпреки името си досието System32 е значима даже за 64-битовите версии на Windows, където към момента съдържа значими систематични библиотеки и изпълними файлове в 64-битов тип.

Какво ще се случи, в случай че се опитате да изтриете досието System32?

От дълго време в интернет се популяризира една глупава смешка, в която шегаджии се пробват да излъгват хората да изтрият досието System32. Не бива да го вършиме, защото досието System32 е значима. Ако в действителност изтриете досието System32, това ще повреди операционната система Windows и ще би трябвало да преинсталирате вашия Windows, с цел да проработи още веднъж вярно.

По-долу може да видите проява какво се случи при опит да бъде изтрита досието System32:

И при Windows 10 и Windows 7 самата система попречи да бъде изтрита тази систематична директория със известие „ Достъпът до досието е отхвърлен “, само че тази възбрана може да бъде преодоляна като дадете на вашия потребителски акаунт в Windows цялостен надзор върху наличието ѝ.

След като извършите това Windows ще ви каже, че още веднъж не може да я изтрете, тъй като файловете от System32 са отворени в друга стратегия.

От всичко дотук едно е ясно – доста е мъчно да се изтрие досието System32. Ако някой в миналото каже „ Опа, инцидентно изтрих досието System32 “, има огромна възможност да се майтапи. Необходима е известна увереност и ровене в разширените настройки.

Като краен вид посредством File Explorer с командата „ del “ е допустимо да се изтрият най-вече файлове в System32. Командата към момента не докосваше някои файлове, които се използваха сега, само че изтри доста други.

След това Windows към този момент в действителност стартира да се „ разпада “ и сподели много неточности, някои от които може да видите по-долу:

При опит за рестарт на компютъра Windows се опита да започва в режим на Автоматично възобновяване, само че не можа да поправи системата, може би тъй като бяха изтрити файловете за възобновяване.

В умозаключение: Изтриването на System32 не е лесна задача, само че в случай че съумеете това ще повреди тежко Windows-а, след което единствено преинсталирането му е единственото решение на казуса.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР