Директорът по киберсигурността на Белия дом Крис Инглис планира да

...
Директорът по киберсигурността на Белия дом Крис Инглис планира да
Коментари Харесай

Ключов съветник на Байдън се оттегля от поста си

Директорът по киберсигурността на Белия дом Крис Инглис възнамерява да напусне поста си идващия месец, оповестява изданието Politico , като се базира на свои източници.

" Той направи това, за което пристигна – сътвори уред, който ще издържи тестването на времето “, увери събеседник на изданието, разяснявайки напускането на Инглис след едвам 17 месеца на поста.

Ръководителят на Службата по киберсигурност на Белия дом е съобщил решението си на президента на Съединени американски щати Джо Байдън през ноември. Инглис е предложил неговият заместител Кемба Уолдън да бъде назначенa на поста. Белият дом към този момент обмисля няколко претенденти за позицията. След като Байдън внесе кандидатура, тя ще би трябвало да бъде утвърдена от Сената на Съединени американски щати.

Бившият първи заместник-ръководител на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати Инглис стана първият шеф на Службата за киберсигурност на Белия дом през юли 2021 година Неговите отговорности включват обезпечаване на киберсигурността на жизненоважна инфраструктура на Съединени американски щати, битка с хакери и отбрана на държавните компютърни системи. Офисът на Инглис прекара месеци в създаването на Национална киберстратегия за администрацията на Байдън. Сега тя се преглежда в Белия дом. Окончателното решение за доктрината ще бъде взето на 9 януари, отбелязва Politico.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР