Директорът на УМБАЛСМ Пирогов Валентин Димитров обвини здравния министър Христо

...
Директорът на УМБАЛСМ Пирогов Валентин Димитров обвини здравния министър Христо
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов ще съди Хинков за уронване на авторитета на болницата

Директорът на УМБАЛСМ " Пирогов " Валентин Димитров упрекна здравния министър Христо Хинков в " уронване на престижа " на болничното заведение и в офанзива против лекарите ѝ поради решението му да го в профил от служба.

Димитров беше събрал лекари и медицински сестри зад тила си на авансово призован брифинг за публицисти.

По време на изявлението, медиците (които той назова " ангели " ) му ръкопляскаха, когато той съобщи, че щял да заведе групов иск от тяхно име против Хинков за това, че очернял репутацията на най-голямата незабавна болница в страната.

Той разгласи още, че лекарите в болничното заведение са помагали на всички и нямат " политическа принадлежност и оцветка ", като иронично изиска Христо Хинков да каже " какъв брой човешки живота е избавил ".

Всъщност министърът имаше съответни рецензии персонално против него като виновен за ръководството на " Пирогов ".

Димитров не отхвърли, че може да са позволени " административни " нарушавания при покупката на консумативи за над 1 млн. лева, само че го оправда с това, че болничното заведение не може да спре да работи, до момента в който чака да влезе в действие нова публична социална поръчка.

По проблема с директното договаряне за доставка на храна на " Пирогов " за близо 1 млн. лева, поради която е задействан и финансовият одит в болничното заведение, Димитров трансферира обвиняванията върху жалбоподателите - конкурентна компания, която не е позволена до процедурата за сметка на различен снабдител.
Според шефа на " Пирогов ", същата обжалваща компания в предишното е била обвързвана с доставка на храни с изминал период на валидност, заради което договорът с нея е бил преустановен.Не стана ясно за какво въпреки всичко не е оповестена обществена процедура, по която да може да се явят и други претенденти.Но Димитров разгласи, че " тази заран " се съветвал с правната дирекция на " Пирогов ", и юристите оповестили, че не е направил нарушаване.
Той отхвърли да разяснява третото обвиняване за финансово нарушаване - 3 публични поръчки за здравна инсталация за над 70 000 лева, които са оповестени пуснати, без да извърши наложително координиране с Министерство на здравеопазването.

Директорът на " Пирогов " обаче разгласи, че не може да носи отговорност за всички загуби на болничното заведение, тъй като тя е редовно недофинансирана по клиничните пътеки, грижи се за незабавни случаи на " всички неосигурени " пациенти, а разноските по няколко тежки случаи на лекуване на чужденци, при които са избавени човешки животи, към момента не са изплатени на болничното заведение.

Валентин Димитров твърди, че е получил поддръжка от " всички парламентарни групи " през миналите дни.

" В тази страна има две институции, които очевидно са обединители - едната е " Пирогов ", другата би трябвало да е президентството ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР