Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и

...
Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и
Коментари Харесай

Шефовете на разузнаването на САЩ и Русия обсъдиха чувствителни въпроси

Директорът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс и ръководителят на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин са разискали " чувствителни " въпроси по време на срещата им тази седмица в Турция. Това съобщи съветският заместник- външен министър Сергей Рябков, представен от Reuters.

Бърнс е предизвестил сътрудника си за следствията от всяко потребление на нуклеарни оръжия и за рисковете за стратегическата непоклатимост.

Това е първият прочут контакт на високо равнище лице в лице сред Съединени американски щати и Русия, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари. Бърнс, някогашен дипломат на Съединени американски щати в Русия, беше изпратен в Москва в края на 2021 година от президента Джо Байдън, с цел да предизвести Путин по отношение на скупчването на войски на Москва към Украйна, пише  " Фокус ".

" Контактът (между Бърнс и Наришкин) беше иницииран от американската страна “, сподели Рябков пред RTVI. " Обсъдените там въпроси бяха от сензитивен темперамент “.

" Диалогът се води, само че няма систематичен темперамент “, сподели той. " Но ние не стоим там с шапка в ръка: американците се нуждаят от разговор с нас тъкмо толкоз, колкото и ние с тях “.

Рябков разкри, че повече контакти със Съединените щати ще се осъществят по-късно този месец, когато двустранна консултативна комисия по Новия контракт за оръжия START ще се срещне на 29 ноември до 6 декември в Кайро.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР