Директорът на Централния софийски затвор Десислав Трайков е подал заявление

...
Директорът на Централния софийски затвор Десислав Трайков е подал заявление
Коментари Харесай

Директорът на Софийския затвор подава оставка заради Румен Петков

Директорът на Централния софийски затвор Десислав Трайков е подал заявление до министъра на правораздаването Данаил Кирилов, с което желае да бъде освободен от служба. Министър Кирилов към момента не е оповестил дали ще я одобри или ще остави Трайков на поста.

Повод за подадената оставка са думите на някогашния министър на вътрешните работи Румен Петков, който сподели пред Нова телевизия преди дни, че министър председателят би трябвало да уволни Трайков поради случая с Будимир Куйович.

Осъденият за наркотрафик Будимир Куйович, който излежава 16-годишна присъда в пандиза в Казичане, беше заловен на 27 август да кара с подправена брошура, издадена сякаш в Португалия.

Той бил пуснат в отпуск за положително държание и е арестуван при рутинна инспекция. Куйович се прочу през 2008 година поради това, че с позволение на Министерство на вътрешните работи му е публикуван подправен паспорт, абсурдът беше и една от аргументите за освобождението на някогашния вътрешен министър Румен Петков.

Вчера Петков назова шефа на пандиза " Архимед на затворническия труд ", обвинявайки го, че е сметнал неправилно изтърпяното наказване на наркобоса.

" С днешна дата съм подал заявление до министъра на правораздаването да ме освободи от служба. Нямам концепция от кое място и по какъв начин господин Румен Петков опетни името ми. Това държание не е особено за политик от сходен сан ", разяснява Трайков през днешния ден пред постройката на Централния софийския затвор, представен от Българска национална телевизия.

Той изясни, че не е сменял режима на Куйович от непоколебим на общ и насочи покана към някогашния министър да посети пандиза и дружно да обмислен какъв брой години е излежал наркобосът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР