Директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов гостува

...
Директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов гостува
Коментари Харесай

Акад. Пламен Карталов за премиерите през новия сезон в Софийската опера

Директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов гостува с студиото на " Тази заран ", с цел да опише любопитни детайлности за богатата стратегия и премиерните заглавия през новия сезон на сцената на операта.

" Тази вечер за финален път в предсезонните и летни сезонни спектакли с " Баща ми бояджията " затваряме нашата лятна стратегия. На 3 октомври откриваме новия сезон с операта " Кирил и Методий ", сподели акад. Карталов

" С три творби влизаме новия сезон - мюзикълът " Баща ми бояджията " на Петър Ступел, операта " Кирил и Методий " на Живка Клинкова и " Янините девет братя " от Любомир Пипков ". Така с оптимизъм влизаме в новия сезон ", добави той.

" През октомври феновете ще могат да гледат операта " Ариадна на Наксос " от Рихард Щраус, която продължава серията " Щраус " след " Електра ", сподели шефът на Софийската опера и балет.

" От януари до през днешния ден сме създали над 200 спектакъла в трите жанра - опера, балет, мюзикъл. Само през летния сезон спектакълите бяха 70. При рестриктивните мерки - това бяха 25 000 фенове ", добави той.

" Ние направихме по този начин програмата, че всички колективи - оркестър, опера, балет, солисти - да бъдат по този начин адаптивни, че в действителност да се играе и да се работи ", съобщи Карталов.

" От сериозната музика не може да се чака облага, в нея би трябвало да се влага, тъй като реципрочно ние влагаме в сърцата и душите на хората ", сподели той.

" В най-големия пик на пандемията ние направихме " Електра " на Рихард Щраус. Рискът беше доста обмислен, само че никой не искаше да остане у дома, с цел да избяга от работа ", добави Карталов.

Вижте какво още показа акад. Пламен Карталов във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР