Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев е бил

...
Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев е бил
Коментари Харесай

Йордан Рогачев пред bTV: Човек на Рашков ме заплаши, че ми се пише лошо, ако не подам оставка

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев е бил уволнен дисциплинарно в петък от вътрешния министър Бойко Рашков. Това описа самият той пред bTV.

Рогачев посочи, че половин час откакто е дал обществена публичност на дейностите на министъра, чиновници на Национална агенция за приходите във Велико Търново са почнали инспекция против имотното положение на брачната половинка му.

" Министър Рашков изпрати преди повече от месец заместник-директора на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив в болничната стая, с цел да ми съобщи, че би трябвало да подам оставка, с цел да си взема най-малко заплатите. В противоположен случай ми се пишело нещо неприятно. След като отхвърлих да направя това нещо, против мен стартира инспекция, която завърши този петък. Тази заран разгласих, че съм уволнен. 30 минути по-късно се обадиха от Национална агенция за приходите - Велико Търново, с цел да уведомят мен и брачната половинка ми, че против нас стартира инспекция ", описа отстраненият началник на Министерство на вътрешните работи - Пловдив.

Дисциплинарната инспекция е завършила в петък и e открила, че Рогачев е отсъствал редовно в работно време. До този миг той беше в отпуск по бащинство за развъждане на дете. Пред bTV той разгласи, че ще апелира пред съда дисциплинарното си уволняване.

" Срещу мен и фамилията ми беше извършен един голям напън, в това число, и вие доста добре знаете, изпращаха бусове на профилирани полицейски сили, по-точно един бус с петима чиновници, с цел да ми връчат заповед за започване на дисциплинарна инспекция против мен, в случай, че 3 дни преди този момент аз знаех, че би трябвало да я получа в законовия 7-дневен период. Тя беше оставена в районно управление (на МВР) - Панагюрище. Свидетел на случилото се стана моят 3-годишен наследник. От тогава детето ми като види полицейски автомобил, стартира да плаче и да пищи. Кому беше нужно това нещо, не знам. Смятам, че тогавашният изпълнителен шеф на ОДМВР - Пловдив напълно умерено можеше да ми се обади и да каже едно " извинявай ". Нищо друго не желаех от него ", изясни Рогачев.

Той добави, че всеки има право да стартира сходна инспекция, само че по време на нейното осъществяване не са били позволени за снемане на сведения редица чиновници, посочени от самия него, като съгласно Рогачев претекстът е бил това, че се е " бързало да се извърши поръчка ", с цел да може той да бъде отхвърлен от длъжността си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР