Директорът на Пирогов Валентин Димитров отрече пред Дневник жената, която

...
Директорът на Пирогов Валентин Димитров отрече пред Дневник жената, която
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов отрече жената, която е била с Алексей Петров по време на стрелбата, да е починала

Директорът на " Пирогов " Валентин Димитров отхвърли пред " Дневник " дамата, която е била с Алексей Петров по време на стрелбата и също е простреляна, да е умряла. По думите му голям брой екипи на лечебното заведение пробват да спасят живота ѝ, само че все още не може да се даде прогноза за вероятността да оцелее. Димитров разгласи, че в болничното заведение няма информация за самоличността ѝ и в регистъра на " Пирогов " е заведена като незнаен пациент.

Пресслужбата на " Пирогов " заяви, че тя е на 48 години. " Ще бъде въведена в операционната, където ще се извършат ревизионни действия на пострадването й ", написа в информацията до медиите.

Лекари от " Пирогов " споделиха импровизирано пред " Дневник ", че в лечебното заведение има информация, че простреляната жена е умряла още в шоковата зала на болничното заведение. По-рано " Нова телевизия " заяви това, само че малко по-късно се базира на диалог с шефа на " Пирогов ", който отхвърля дамата да е умряла.

Би Ти Ви пък заяви, че е била простреляна в гърдите, а преди да загуби схващане, е съумяла да даде изложение на стрелеца - " мъж с ловни облекла ". Нейната идентичност не е конкретизирана, като информацията е, че тя е подала сигнала на 112.

Преди 1989 година Алексей Петров работи към Шесто ръководство на комунистическата Държавна сигурност, направление " Терор ", към чиято конструкция са баретите.

В началото на 90-те години на 20 век напуща системата на Министерство на вътрешните работи. Създава обща компания с Бойко Борисов, който по-късно става основен секретар на Министерство на вътрешните работи, кмет на София, министър председател и водач на партия ГЕРБ. Двамата са били съотборници в тима по карате. 

По-рано тази година Борисов назова в тв изявление Петров " най-хубавата барета, която познава ". Прякорът му е Трактора и по личните му пояснения се дължи на характера му.

През 1994 година със свои съидейници основава Съюз на някогашните барети. Започва частния си бизнес от комплекс " Спартак ", където взима под аренда сауната на комплекса. В този интервал е съучастник в няколко охранителни и застрахователни компании от този интервал. До 2000 година взе участие в ръководството на застрахователни компании, измежду които и сдружението " Левски Спартак ", което по-късно става " Лев инс ".

След 2000 година името на Алексей Петров стартира още веднъж да се свързва със службите. През 2008 година оказва се, че е бил уредник на среща сред тогавашния вътрешен министър Румен Петков и известните като братя Галеви - Пламен Галев и Ангел Христов, които са обвинени за рекет. Около срещата избухва скандал, а по време на чуване в Народното събрание Петков споделя, че с осветяването на срещата е " разкрита самоличността на един офицер на прикритие ". Заради абсурда Румен Петков подава оставка. Алексей Петров е назначен публично за консултант в Държавната организация " национална сигурност " (ДАНС).

През 2009 година избухва скандал към конфиденциален отчет на ДАНС, изнесен от Министерския съвет. Премиерът Бойко Борисов споделя, че досието с отчета е върната от " предан жител " - Алексей Петров. Година по-късно Петров е задържан в шумната операция " Октопод "  на Министерство на вътрешните работи, водена персонално от тогавашният министър и дясна ръка на Борисов Цветан Цветанов. Делото продължи години и завърши с оправдателни присъди.

През 2011 година Алексей Петров се кандидатира за президент, повдигнат от предприемчив комитет, и получи малко под 1% от гласовете на първия тур. В годините медийни изявления са го свързвали с някогашния основен прокурор Никола Филчев. Двамата бяха съседи на софийската улица " Арарат ", затворена за достъп на жители. В последните години Алексей Петров публично се занимава с научна активност. Той е доцент и учител в Пловдивския университет и УНСС. 

В последните месеци той очевидно засилва медийните си участия, в които настояваше за сформирането на постоянно държавно управление. В тях също даде поръчка, че би работил за ДАНС и изясни, че Бойко Борисов е потърсил затоплянена връзките им. След гърмежа против Иван Гешев и до момента в който някогашният основен прокурор беше на поста си, Петров оферираше той самичък да се отдръпна и страната да му откри работа. Впоследствие призоваваше Гешев да си откри ново занятие отвън държавните институции.

Дълги години Алексей Петров беше изпълнителен шеф на Съюз за стопанска самодейност. С името му беше обвързван и законодателен проблем от предишния парламент, когато ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Български напредък " интензивно се противопоставяха на импортираните от служебния кабинет промени в Кодекса за застраховането, свързани с заплащането на вреди при пътни произшествия в чужбина с регистрирани в България автомобили
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР