Директорът на ДЮШ на Етър - Никола Велков, който е

...
Директорът на ДЮШ на Етър - Никола Велков, който е
Коментари Харесай

Директорът на ДЮШ на Етър: Парите за школата потъват, децата нямат екипи и тренират по селата

Директорът на ДЮШ на Етър - Никола Велков, който е някогашен футболист на ЦСКА, изпрати до Sportal.bg позицията си по отношение на тежкото положение, в което се намира школата на клуба. Публикуваме писмото без редакторска интервенция:

" П О З И Ц И Я от м.с. Никола Велков

Директор на ДЮШ, ФК Етър Велико Търново

Господин ръководител на УС на ФК Етър В.Търново,

Изразявам своята позиция, продкрепена от стотици родители и треньори за смяна на модела за обезпечаване на условия за спортно - подготвителния развой на децата в ДЮШ, ФК Етър Велико Търново. Осигурените средства за прехрана на ДЮШ към ФК Етър Велико Търново от УЕФА в размер на 60 000 лв. не се разпределят и усвояват по предопределение.

За четвърта поредна година на децата от школата на ФК Етър, които са над 350 не са обезпечени подготвителни екипи, нужни за резултатната подготвителна активност. Вече 10 години 10 представителни детски и младежки тима играят и упражняват на терени в с.Савоводене, с.Ресен, с.Шемшево и с.Леденик. Всяка година школата напущат от 5 до 10 надарени деца. Дългоочакваното спортно игрище до Спортно учебно заведение, гр.В.Търново е към този момент в развой на създаване.

Бюджетът на ФК Етър към този момент доближава до над 2 000 000 лв., като е на 8-9 място по мярка за България. Средствата изразходени за заплати на единадесетте треньора, за превоз, за съдийски такси и така нататък са в размер на единствено 5 % от общия бюджет на клуба. Надявам се на смяна в метода на мислене и управление на футболния клуб, като чакам вложенията в младите гении – деца и възпитаници от ДЮШ към ФК Етър Велико Търново да са действителни и да покриват действителните потребности на децата ни в школата.

С почитание, м.с. Никола Велков "

Снимка: Янтра Днес
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР