Директорът на детско-юношеската школа на Левски и доскорошен треньор на

...
Директорът на детско-юношеската школа на Левски и доскорошен треньор на
Коментари Харесай

Топчо: Аз оставих добър отбор, но и заварих такъв

Директорът на детско-юношеската школа на Левски и досегашен треньор на първия тим на " сините " - Елин Топузаков, показа пред " Мач Телеграф " упованията си за идните срещи на отбора в Лигата на конференциите. Той разяснява и какви са бъдещите му проекти за развиване на ДЮШ.
 Наско Сираков договаря за акциите на Левски с богат турчин
Наско Сираков договаря за акциите на Левски с богат турчин

Дурсун Йозбек е показал интерес към собствеността им

Какви са упованията ви за идните срещи на Левски в Европа? Ще съумеят ли " сините " да отстранят Хегелман или Шкупи?

- Силно се надявам да преодолеем, който и да е от двата тима и Левски да продължи в идната фаза на Лигата на конференциите.

Мислите ли, че това ще бъде лесна задача? Доста хора се зарадваха, че отборът се размина с ПАОК и Фенербахче, само че сходни тимове са подли?

- Клишето, че няма елементарен съперник е правилно и дава отговор на истината. В днешно време няма лесни противници и мачове и Левски би трябвало да направи всичко допустимо да наподобява добре и в двата мача и да продължим в идващият кръг на шампионата.

Ще стигне ли времето на футболистите да се приготвят за идния сезон и тези мачове в Европа?

- Това са професионални футболисти и тяхната кариера бързо стартира и бързо свършва. Трябва да са готови за това нещо и към този момент с новия треньорски щаб да работят добре и да бъдат подготвени за началото на сезона.

Оставихте добър тим, който реализира главната цел, а точно класиране в европейските клубни шампионати. Сърдите ли се на управлението, че не продължихте да водите Левски?

- Не! Първо това е провокативен въпрос. Аз оставих добър тим, само че и заварих подобен. Така беше през целия сезон. Да, можеше да бъдем и по-убедителни в резултатите, само че значимото беше да се извърши задачата и съм го казвал неколкократно. Това беше доста значимо за тима. Трябваше да се класира за евротурнирите, тъй като е значимо и от финансова позиция и поради почитателите. Те заслужават Левски да взе участие в Европа и да гледат още веднъж европейски мачове. На мнение съм, че Левски заслужаваше да се класира.

Мислите ли, че тимът може да направи запаметяваща се акция в Лигата на конференциите и да стигне до груповата фаза?

- Всичко е допустимо да се случи! Много зависи от противниците, с които тимът ще играе и от моментната форма. Това зависи и от спортния късмет, и от представянето на играчите. Това е една цялост от детайли, които би трябвало да се случат, с цел да има триумфи и нека Левски да се класира в груповата фаза.

Един от главните играчи си потегля от отбора - Филип Кръстев. Ще липсва ли на тима?

- Най-вероятно ще липсва. Той имаше съществена роля в тима в продължение на година и половина. Нормално е да липсва и нека по-бързо да му се откри заместител.

На мнение ли сте, че сега в редиците на отбора има заслужен негов заместител?

- Според мен има хора в тима, които имат нужните качества да го заместят. Зависи от тях по какъв начин ще се впишат в тима и по какъв начин ще се показват.
 Кондиционният треньор на Левски: Искам да установя самостоятелните прагове на продуктивност на футболистите
Кондиционният треньор на Левски: Искам да установя самостоятелните прагове на продуктивност на футболистите

Тимур Скорих ще ги поизпоти

Какво мислите за представянето на " сините " национали в срещите от евроквалификациите с Литва и Сърбия?

- Аз доста се веселя за тях. Представянето им мога да го дефинира като позитивно, макар че резултатите не бяха такива за България. Всички те демонстрираха, че имат място в националния тим. Показаха го и с изявите си в Левски. Сигурен съм, че те могат още повече. Винаги има накъде да надгражда един футболист. Трябва и време. Винаги може и по-добре да се показват.

Какво завари в школата на Левски?

- Тя работи, а в този момент ще създадем лека метаморфоза. Ще вкараме един устав за цялата школа - за треньорите, всички набори от школата, а и включително за родителите на децата. Ще обогатим тактиката за развиването на школата, с цел да бъдем още по-продуктивни и да изкарваме млади гении. Това е главната ни цел. Имаме ясно начертан проект, който ще се следва.
 Легенда на Левски: Костов е безрезервен, само че е малко строг човек
Легенда на Левски: Костов е безрезервен, само че е малко строг човек

" Не чаках да бъде назначен "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР