Директорът на Четвърта градска болница в София доц. Аркади Иванов

...
Директорът на Четвърта градска болница в София доц. Аркади Иванов
Коментари Харесай

Фандъкова: Не е време за оставки, шефът на Четвърта градска болница остава

Директорът на Четвърта градска болница в София доцент Аркади Иванов остава на поста си . Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова, представена от

Според нея обаче е неприемливо пациент с ковид да чака да бъде признат в лечебното заведение над час . По тази причина настоя за ясни правила и логаритми.

Фандъкова уточни, че е получила писмените пояснения на доцент Иванов, както и цялата документи от инспекцията. Снети са и пояснения от всички, взели участие в забавянето при приема на пациента.

" Забавянето и престоя на колата за спешна помощ съгласно записите е 66 минути, което не е по разпоредбите. Четвърта градска болница има логаритъм за банкет на пациенти, с който е осведомен целият личен състав. Има пропуски при спазването на тези правила. Първото закъснение е над 30 минути до идването на дежурния доктор. Това е доста съществено забавяне. Второто закъснение е поради диалозите сред дежурния доктор и началника на отделението, както и със незабавния доктор. Вместо да се работи, времето е минало в диалози. Това е неприемливо ", безапелационен е градоначалникът.
 Фандъкова чака писмени пояснения от шефа на Четвърта градска
Фандъкова чака писмени пояснения от шефа на Четвърта градска

Според нея би трябвало да се види точната причина за забавянето

Според нея обаче сега е належащо нареждане на системата и изчистване на пропуските.

" Имаме потребност от всеки един доктор, здравна сестра и санитар. А те се нуждаят от ясни правила в тази обстановка. Не считам, че е време за оставки " , акцентира Фандъкова и добави, че персонално ще следи за подобряването на организацията и работата.

Тя уточни, че през вчерашния ден е разговаряла със здравния министър за основаването на по-добра организация и логаритъм за пациенти, които идват в лечебните заведения независимо, само че не са за хоспитализация. По нейни думи това е празен ход, който би натоварил системата.

По отношение на петицията в поддръжка на доцент Иванов Фандъкова посочи, че той е един от най-хубавите хирурзи и съгласно нея е обикновено пациентите му да го поддържат. Р ешението й обаче не било прочувствено, а рационално в обстановка на пандемия и остра потребност от лекари.
 Фандъкова изиска инспекция на Четвърта градска болница
Фандъкова изиска инспекция на Четвърта градска болница

Тя изрази цялостната си поддръжка за здравния министър...

в Четвърта градска болница към този момент са признати 14 души с ковид при 8 места за такива пациенти.

В столицата новозаразените за миналото денонощие са 979 души, а признати в болница са 694. Фандъкова увери, че към момента има места в общинските лечебни заведения за пациенти, нуждаещи се от лекуване.

Припомняме, на 31 октомври, че щял да предложи в Народното събрание законопроект, който да постановява, че лечебни заведения, които отхвърлят да открият кревати за заболели от ковид, няма да работят с Националната здравноосигурителна каса. Причина за това негово предложение е отводът на Четвърта градска болница в София да одобри пациент с COVID-19, чието положение се е влошило.

Ангелов настоя столичният кмет Йорданка Фандъкова да изиска оставката на шефа на болничното заведение - Аркади Иванов.

Вчера стана ясно, че

" Няма да стане! ": Ангелов желае оставката на началник на болница, отказала да одобри Коронавирус пациент

Става въпрос за Четвърта градска болница в София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР