Директорът на БулгартрансгазВладимир Малинов заяви в интервю за Българската национална

...
Директорът на БулгартрансгазВладимир Малинов заяви в интервю за Българската национална
Коментари Харесай

Хранилището в Чирен е пълно на 67%, заяви директорът на „Булгартрансгаз“

Директорът на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов съобщи в изявление за Българската национална телевизия, че към днешна дата хранилището в Чирен е запълнено на 67% от техническия му потенциал и с темповете, с които върви нагнетяването, има възможност до края на октомври да се реализира задачата, заложена в регламента на Еврпопейския съюз за 80% запълняемост, съобщи държавното радио.

" Най-важното е в Чирен да бъдат съхранявани количествата за есенно-зимния сезон. Защото тогава потреблението нараства доста и Чирен въздейства значително върху целия микс. Техническият потенциал на Чирен сега разрешава при форсмажорни условия да добиваме 4-4,5 млн., а в непрекъснат режим - от 3,5 до 4 млн. куб. м дневно ", съобщи шефът на " Булгартрансгаз ".

Владимир Малинов и добави, че интерконекторът с Гърция ще проработи от 1 октомври и България ще получи всички контрактувани количества газ от Азербайджан:

" В рамките на тази година - 2002, ние сме направили всички нужни дейности, с цел да свържем плана IGB с българската газопреносна система. Проектът е обвързван, тестван е, еспули сме да проведем в това число и транспорт на природен газ от нашата мрежа към интерконектора. Това ни дава увереност, че фактически 1 октомври е действителна дата ".

Директорът на " Булгартрансгаз " счита, че страната ни ще се оправи с обезпечаването на природен газ през зимните месеци.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР