Директор на училище във Враца се обяви категорично срещу раздаването

...
Директор на училище във Враца се обяви категорично срещу раздаването
Коментари Харесай

Гласове срещу раздаването на училищен плод и мляко по домовете

Директор на учебно заведение във Враца се разгласи изрично против раздаването на хранителни артикули по ограниченията " учебен плод " и " учебно мляко " по домовете. Според него акцията слага учениците и учителите в риск. Педагозите по думите му би трябвало да обикалят домовете на децата, с цел да раздават пакети с по 300 грама кашкавал и 2 броя краставици . Това стана ясно от репортаж на Нова тв. По време на брифинга на Националния действен щаб пък се разбра, че и родители се отхвърлят от услугата. Така мярката, подхваната от общественото министерство, се трансформира в следващата оспорвана от жители, поради пропуснати елементи.
Решението на общественото министерство беше взето предходната седмица. Продуктите от " Училищен плод и мляко " ще бъдат доставяни по домовете на децата: Трябваше след Великденските празници чиновници на обществените патронажи към общините да стартират разнасянето на млечните артикули и плодовете по домовете на децата, включени в схемата " Училищен плод и мляко ". Програмата обгръща над 420 000 деца от 1 до 4 клас, които след въвеждане на изключителното състояние не получават плануванаъа помощ. В същото време Държавен фонд " Земеделие " е провела закупуването на млечните артикули и сезонните плодове от българските производители, които шефовете на учебните заведения би трябвало да одобряват и разпределят посредством описи с адресите на децата.
По думите на Румен Петков - шеф на учебно заведение „ Васил Левски ” във Враца разпореждането за раздаването даже не пристигнало от Министерство на образованието и науката .
" Това цялото мероприятие е доста необичайно, тъй като беше задействано от едно нищо и никакво писмо от Изпълнителния шеф на Фонд „ Земеделие ”. Няма никакъв формален документ в нашите публични канали за връзка на учебните заведения, само че по този начин или другояче Министерство на земеделието се задейства с цялостна мощ, във всички учебни заведения в цялата страна, в които има деца от начален стадий. Това са начални, съществени, междинни учебни заведения, детските градини и в действителност става дума евентуално за хиляди образователни заведения, учебни заведения и детски градини, които десетки, а може би и стотици хиляди деца би трябвало да получат тези артикули ", показва Петков.
Училищата и до през днешния ден не са получили никакъв формален документ, твърди дитекторът на врачанското учебно заведение. Според него научават какво би трябвало да вършат по ексцентричен метод, неизползуван до момента.
В същото време в границите на постоянния утринен брифинг публицист зададе този въпрос на Оперативния щаб. Оказа се, че питащият е един от родителите, които са се отказали да получават храна от програмата в дома си. " И до нас пристигнаха такива сигнали, разговаряли сме с Министерството и те би трябвало да вземат решение по този въпрос ", разяснява малко проф. доктор Венцислав Мутафчийски, шеф на НОЩ.
По-рано стана ясно заповедта на здравния министър да се възобновят детските имунизации от 21 април, през днешния ден, няма да се случи, тъй като завари неподготвени персонални лекари. С тях никой не е съветвал заповедта, а съгласно БЛС са нужни ясно написани правила за подновяването на имунизацията при децата. Затова то най-вероятно ще стартира поетапно от идната седмица. БЛС: Нямаме подготвеност да стартираме имунизациите веднага
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР