Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000

...
Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа: Директор на столична болница взима 100 000 лева заплата

Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000 лв. месечно, настояват от КТ „ Подкрепа ".
"Това е болница, която получава средства и от НЗОК. Това е порочното съгласно нас ", съобщи в утринния блок на Нова телевизия „ Здравей, България " Ваня Григорова, стопански специалист в КТ „ Подкрепа ".
Тя обаче отхвърли да каже коя тъкмо е болничното заведение. Тази тематика беше дискутирана и на срещата на медицинските сестри с премиера Борисов. Те упорстват частните лечебни заведения да не получават пари от Касата, добави Григорова.
"Аз се колебая в истинността на такова нещо. Ако е в частна болница, това е проблем на болничното заведение, не на обществото ", съобщи някогашният началник на „ Пирогов " доктор Спас Спасков. В по-голямата част от частните заведения има доходи отвън НЗОК, призна той.
"Като мантра се повтаря - „ дават се пари, а няма резултат. А какво става със междинната дълготрайност на живот в България? За 20 години тя се е нараснала със 7 години и половина ", добави Спасков.
"Не би трябвало безусловно да приказваме, че единствено неприятни неща се случват към нас.
Всички знаем, че най-тежките случаи, които носят най-сериозни разноски, отиват в „ Пирогов ", отиват в ИСУЛ, в огромните държавни лечебни заведения. Затова твърдим, че частните лечебни заведения не би трябвало да получават пари от НЗОК ", счита Григорова. Изкривяванията са прекалено много, източването на системата се случва по хиляди способи, добави специалистът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР