Директното настаняване в държавни бази на украинските бежанци приключи. От

...
Директното настаняване в държавни бази на украинските бежанци приключи. От
Коментари Харесай

Първите бежанци пристигнаха в буферните центрове в „Сарафово” и Рибарица

Директното настаняване в държавни бази на украинските бежанци завърши. От през днешния ден те ще бъдат извозвани от хотелите в двата буферни центъра в Сарафово, където се построява палатков лагер.
 БГНЕС
В палатковия лагер в Сарафово и базата на Министерството на защитата ще бъдат настанени най-вече майки с дребни деца и възрастни хора. Те ще останат в буферната зона за не повече от 3-4 дни, до момента в който бъдат ориентирани към съответната държавна база. дойдоха първите три рейса от хотели в Слънчев бряг със 120 души.

За да се срещнат на място с изискванията в буферната зона в Сарафово дойдоха представители на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

”За нас е значимо дали въпреки всичко изискванията тук биха били подобаващи за допустимо най-кратък престой до момента в който хората бъдат пренасочени към други места. Разбира се, хигиенични условия храна и настаняване и заслон и да има хора, с които да могат да споделят.
 БГНЕС
Бежанците и изключително тези, които са най-уязвими и в действителност целта би трябвало да бъде в този момент да се намерят хората, които имат най-големи специфични потребности ", съобщи Борис Чеширков - представител на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

„ В Сарафово сега можем да приемем 250 души. От на следващия ден броя ще е над 1000, откакто бъдат опънати и палатковите лагери. Условията са над тези, които се изискват от Европейски Съюз, т.е. има заслон, вода, храна, тоалетни. Условията в Елхово са контейнери за бежанци и отговорят на условията за бежански лагер ”, съобщи Пламен Янев- зам.-областен шеф.

Новината, че ще спят в контейнери или палатков лагер шокира украинците, които напускаха хотелите в Слънчев бряг. „ В палатков лагер няма да отида, какво говорите, да не съм вманиачен ", съобщи Александър.
 БГНЕС
Част от хотелиерите в Слънчев бряг обявиха, че ще се задържат украинците по новата стратегия или като личен състав. „ Неизвестността ги плаши и не мога да изведа хората. Затова ще взема присъединяване по новата стратегия, като при мен ще има в допълнение доплащане за спомагателни услуги ”, сподели Елена Андонова. „ Аз няма да изгоня никого на улицата, ще оставя най-малко 100 души да работят в хотела ”, безапелационен е хотелиерът Веселин Данев.

Бежанци бяха настанени и в хотел на военното министерство в Рибарица. Базата към този момент е цялостна. Разселените от Варна бежанци дойдоха с трен до град Мездра и след това с рейс до планинския курорт Рибарица. Условията в Рибарица впечатлиха бежанците, предава
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР