Директните преговори за покупката на американски изтребители F-16 за българската

...
Директните преговори за покупката на американски изтребители F-16 за българската
Коментари Харесай

Преговорите за българските F-16 започват през май

Директните договаряния за покупката на американски изтребители F-16 за българската бойна авиация се чака да стартират през май, разгласи заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов на конференция за участието на страната ни в НАТО.
Американската страна изследва условията на българското министерство, сподели Запрянов, представен от БНР.
По думите му финансите, с които разполага България, би трябвало " да се срещнат " с това, което ни се предлага. До 2024 година страната ни ще има всичките 8 изтребителя.
Американският дипломат Ерик Рубин уточни, че с придобиване изтребителите, България ще покаже желанието си да играе дейна роля като член на НАТО.
" Това освен ще освободи България от зависимостта от съветско и руско съоръжение, само че изборът ѝ стратегически за съдействие със Съединени американски щати, което ще продължи десетилетия. Така както предните години Съединени американски щати са вложили над 300 млн. $ в образование и отбранителни планове ".
Модернизацията на българската войска, осъществена с сътрудниците от НАТО, бе подкрепена и от някогашния президент Росен Плевнелиев. Според него стратегия в тази тенденция би трябвало да продължи до 2030 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР