Директен сблъсък между премиера Кирил Петков и ДПС по време

...
Директен сблъсък между премиера Кирил Петков и ДПС по време
Коментари Харесай

Премиерът и ДПС влязоха в директен сблъсък в НС

Директен конфликт сред премиера Кирил Петков и Движение за права и свободи по време на днешния парламентарен надзор. Повод за размяната на реплики станаха законът „ Магнитски “, „ златните паспорти “ и предадения от министър-председателя лист на прокуратурата. Йордан Цонев упрекна министър-председателя в неистина.

„ Ние от Движение за права и свободи сме партия, която почита институциите. Вие сте млад в политиката. Вие сте моят министър-председател, нашият, без значение че не сме дали своят вот за вас. Когато отправяте обвинявания, дано са обосновани ", съобщи Йордан Цонев и назова държавното управление на Петков „ марионетки над подмолния кръг „ Прокопиев “. Той разкритикува още премиера, че името на медийния издател Иво Прокопиев не участва в предадения на прокуратурата лист. “

Премиерът отговори, че няма „ наши и ваши – всички са равни пред закона “, по тази причина прикани Движение за права и свободи, в случай че имат данни за закононарушения от страна на Иво Прокопиев – да му и предадат, а той ще запознае способените органи. Петков разяснява още, че има по-голяма религия на американската администрация, в сравнение с на българската прокуратура.

„ Истината е, че преди държавното управление на Америка да вземе и да постави хора на листа „ Магнитски “ – минава през доста огромен филтър. Това не става просто по този начин. Първо, би трябвало да има информация от посолството, след това би трябвало да мине през администрацията на Белия дом, след това би трябвало да се оцени дали това ще донесе дипломатически скандал и единствено тогава лицата на листа „ Магнитски “ се поставят и се афишират. Знам, че вие обжалвате, само че шансът цялата американска администрация да се е объркала, постоянно съществува, само че аз персонално за жалост имам повече религия на тях, в сравнение с прокуратурата в този миг. Защо? Защото тя се ръководи непрозрачно и нейната успеваемост е потвърдено неприятна ", сподели още Кирил Петков.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев направи забележка за тона и отправените обвинявания.
На излизане от залата министър председателят си замени реплики с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, които останаха в загадка от микрофоните в залата. От пресцентъра на придвижването обясниха, че министър-председателят е поел ангажимент пред народния представител да бъде признато препоръчаното от Движение за права и свободи за цялостна възбрана и инспекция на всички издадени така наречен „ златни паспорти “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР