Дипломатически автомобил беше спрял на пешеходната зона под Джумая джамия

Дипломатически автомобил беше спрял на пешеходната зона под Джумая джамия ...

Кола с дипломатически номера разгневи пловдивчани! Паркира в пешеходната зона и ... (СНИМКА).

Дипломатически автомобил беше спрял на пешеходната зона под Джумая джамия в Пловдив, съобщава "Марица".  „Това се случва през нощта, в рамките на Капана фест, когато движението в региона беше изключително натоварено. Имаше стотици коли – всеки беше паркирал както си иска. Завоят от „Железарска“ към „Йоаким Груев“ беше почти невъзможен, защото постоянно имаше някой, който е решил да остави колата си точно там.

Е, това се отнася за нормалните хора, разбира се – простолюдието. Дипломатическите автомобили, както всички знаем, имат повечко права. За това свидетелства и следният пример. Тази кола, с червени номера, беше прекрачила всякакви граници и беше паркирала на пешеходната зона – директно върху новите плочки. Без да се съобразяват с никой, господата в костюми разглеждаха архитектурата на града ни, след което лежерно се качиха и потеглиха на заден. За да могат да се включат отново в движението, другите трябваше да изчакат.

Искам да попитам – от кого трябва да вземат пример шофьорите? Защото явно в България – всичко може!", възмущава се бдителен пловдивчанин, запечатал нарушителя. 
 

Източник: blitz.bg