Дипломат от Брюксел разкри, че ЕС може да отстъпи на

...
Дипломат от Брюксел разкри, че ЕС може да отстъпи на
Коментари Харесай

Борис Джонсън може да накара ЕС да отстъпи

Дипломат от Брюксел разкри, че Европейски Съюз може да отстъпи на настояванията на Борис Джонсън за Brexit, след " шокиращото " му решение да спре работата на английския парламент, написа евроскептичният английски вестник The Daily Express.
Твърдата тактичност на Борис Джонсън във връзка с Brexit наподобява прави работа - откакто няколко висши фигури в Брюксел показаха суматоха за идната вероятност за Brexit без договорка. Според вътрешен чиновник в Брюксел, водещите чиновници на Европейски Съюз стават все по-загрижени, че Борис Джонсън съществено счита да изведе Англия без договорка.
Дипломатическият сътрудник на Financial Times Майкъл Пийл съобщи, че Европейският съюз може да реши да отговори на настояванията на Борис Джонсън след днешното известие за прекъсването на работата на Народното събрание.
" Мисля, че има доста неустановеност в това. Това, както споделя един чиновник, е игра на шах или покер с висок залог ", споделя Пийл пред Военновъздушни сили. " Тук сигурно има опция и хората се пробват да работят върху това какво значи решението за съдбоносната среща на водачите на Европейски Съюз в средата на октомври ", добави той.
Пийл допуска, че Европейски Съюз може да бъде заинтригуван да наподобява по този начин, като че ли Борис Джонсън " е спечелил победа " над Брюксел, в случай че това подсигурява договорка за Brexit. Той твърди, че фактори в Брюксел са все по-загрижени от идния безпорядък от Brexit без съглашение.
Дипломат от Европейски Съюз споделил на Пийл, че ходът на Борис Джонсън ще вдигне още повече залозите за срещата на върха на европейските водачи, която следва речта на кралицата, планувана за 14 октомври. " Определено това е на първо място домакински ход. Но той играе две шахматни партии по едно и също време ", споделя служителят.
Дипломатът счита, че решението е част от рискования метод на Джонсън, който може да усили вероятностите за договорката - и също по този начин ще трансферира виновността върху Европейски Съюз при положение на Brexit без договорка.
" Той сподели на Европейски Съюз, че ние сме вътре дружно ", споделил различен посланик. " Той (Джонсън, б.р.) желае да се измъкне от тази концепция, че топката е в полето на Обединеното кралство - и най-малкото вместо това да я сложи в средата на терена. "
Но не всички са уверени в мощната позиция на новия английски министър председател. " Каквото и да се случи, Европейски Съюз в никакъв случай няма да промени позицията си, тъй като Брекзит без договорка става все " по-достоверен ", а съперниците на такова развиване се провеждат по-добре ", отбелязва почитан чиновник на Европейски Съюз.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР