Динята е любим плод на малки и големи. Но нейната

...
Динята е любим плод на малки и големи. Но нейната
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да прекаляваме с консумацията на диня

Динята е обичан плод на дребни и огромни. Но нейната консумация носи освен изгоди за здравето. Тя крие и съществени рискове, за които надали подозирате, написа iwoman.bg.

1. Диария и други храносмилателни проблеми

Динята се смята за отличен източник на вода. Също по този начин е богата на диетични фибри. Въпреки това, яденето на огромни количества от този плод може да аргументи съществени храносмилателни проблеми като диария, отичане на корема, метеоризъм, газове и така нататък

Дините съдържат сорбитол, който е захарно съединяване и съгласно проучванията той предизвиква несъразмерна чревна пъргавина и стомашни проблеми.

2. Повишаване на кръвната захар

Ако страдате от диабет, има огромна възможност несъразмерната консумация на любеница да увеличи равнищата на кръвната ви захар. Този плод има висок гликемичен показател (72) и това изяснява способността му да покачва равнищата на кръвната захар.

3. Прекомерна хидратация

Интоксикацията с вода или несъразмерната хидратация също са нездравословни за нашето тяло. Това е положение, при което непотребната вода се натрупва в тялото, което може да докара до тежка загуба на натрий.

4. Възпаление на черния дроб

Един от главните органи на тялото, черният дроб, може да пострада, в случай че ядете прекалено много любеница. Според специалисти хората, които постоянно употребяват огромни количества алкохол, в никакъв случай не би трябвало да преяждат с любеница, защото високите равнища на ликопен могат да реагират отрицателно в композиция с алкохола, което предизвика съществено инфектиране на черния дроб.

5. Излишък от калий

Динята е отличен източник на калий - жизненоважен хранителен детайл, виновен за поддържане на тялото крепко.

Чрез потреблението на любеница си набираме доста калий, само че остатъкът на този минерал или хиперкалиемията, може да докара до сърдечно-съдови проблеми като животозастрашаващи аритмии и други

Важно: Статията е само с информативна цел и не замества консултацията със експерт!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР