Димо Г. - управител на фирма „Имобилиаре“, беше признат за

...
Димо Г. - управител на фирма „Имобилиаре“, беше признат за
Коментари Харесай

Осъдиха управител на фирма на убит бизнесмен

Димо Г. - шеф на компания „ Имобилиаре “, беше приет за отговорен за непозволено получени суми от държавния бюджет посредством подаване на месечни справки-декларации по ЗДДС, в които отразявал погрешни условия. Всеки месец той претендирал пред НАП- Варна да му бъдат възобновени суми в изключително огромни размери, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Делото беше гледано по съкратената процедура по искане на 42-годишния шефът на кухото комерсиално сдружение и по този начин, след редукция на наказването с една трета, бе наказан на 2 години условно, 4-годишен изпитателен период.
Освен това Димо Г. бе лишен за период от 4 години от право да прави комерсиална активност. В негова тежест са и направените разходи по делото.
Съдът почете в цялостен размер и гражданския иск на Национална агенция за приходите.

От прокуратурата прецизираха, че преди време мъжът работел като разносвач на пици в пицария „ Ал Бънди “, стопанисвана от починалия към този момент предприемач Борислав Манджуков, с който били съученици. Манджуков предложил на Димо Г. да записва на негово име комерсиалното сдружение „ Имобилиаре “, като за „ услугата “ заречен да му заплаща. Така, в интервала от 8 октомври 2007 до 18 юни 2008 година, посредством потребление на документи с погрешно наличие, компанията съумяла да възвърне неследващи й се по закон данъчни заеми по неосъществени покупки и продажби и получила 407 242 лв..

39-годишният Манджуков беше убит с 2 патрона през март 2014 година Той обаче беше погубен не във Варна, а в столичния комплекс “Бокар”, където живеел с приятелката си и едногодишното им дете.

Името му нашумя две години по-рано, когато беше арестуването в спецакция на Министерство на вътрешните работи "Цигарджиите ". Тогава стана ясно, че е регистриран е за голям брой стопански закононарушения - Данък добавена стойност измами, финансови покупко-продажби с имущество, добито по незаконен метод, укриване на налози, водене на погрешна счетоводна отчетност и други, и против него е имало 48 висящи каузи.

Бизнесменът беше притежател на веригата заведения "Версай ", "Булгари " и нощни заведения "Еxit ", както и на няколко обмен бюра и хотели.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР