Димка Лазарова е преборила конкуренция от 300 видеоклипа, изпратени от

...
Димка Лазарова е преборила конкуренция от 300 видеоклипа, изпратени от
Коментари Харесай

Студентка от Котел спечели първа награда за видеоклип с пътеводител на китайски език

Димка Лазарова е преборила конкуренция от 300 видеоклипа, изпратени от 50 страни

Второкурсничката от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ” Димка Лазарова от Котел завоюва първа премия за „ Отличен видеоклип “ в надпреварата „ Туризъм+китайски език: 3-минутен справочник - ще ви срещна с моя роден град “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Котел.

Димка е студентка по специалността „ Български език и китайски език “ и се е преборила за премията с създатели на други 300 видеоклипа, изпратени от 50 страни. В надпреварата тя е взела участие с, отдаден на Котел.


Видеоклипът ѝ демонстрира красивата природа на Котел и присъщия локален килим, които може да бъде забелязан в България, само в Котел. Във видеото Димка повежда фена из Котел – люлка на просветата през българското Възраждане. Спира пред мястото, където е функционирало първото учебно заведение, отдава респект на будителите, като чете първия български учебник.

В първото издание на надпреварата за видеоклипове „ Туризъм+китайски език - 3-минутен справочник: ще ви срещна с моя роден град “, проведено от Център за езиково образование и съдействие и организацията „ Китайски алианс “, премия за „ Отличен наставник “ е получила и преподавателката по китайски език на Димка Лазарова – Уан Ин.

Състезанието, което е получило необятно внимание и позитивни мнения измежду учещите китайски език от целия свят, има за цел да покаже естествени забележителности, исторически персони, нрави, традиции и др.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР