Димитровград. Книгата Разпространение и употреба на първите огнестрелни оръжия по

...
Димитровград. Книгата Разпространение и употреба на първите огнестрелни оръжия по
Коментари Харесай

Книгата „Разпространение и употреба на първите огнестрелни оръжия по балканските земи” ще бъде представена в Димитровград

Димитровград. Книгата „ Разпространение и приложимост на първите огнестрелни оръжия по балканските земи ” с създатели Стефан Попов, Павел Димитров и Детелин Недев ще бъде показана на 25 май вторник от 17.30 ч. в Лятната читалня на Исторически музей Димитровград. Това оповестиха от пресцентъра на Община Димитровград .

Авторите са част от Bulgarian Pankration and HEMA Associationq, която изследва и развива древногръцкия военен спорт Панкратион и Европейските Исторически Бойни изкуства. В нея те описват за появяването на първите огнестрелни оръжия на сегашната територия на България през 15-16 в., както и по какъв начин барута и аркебуза, с появяването си трансформират бойните тактики и тактики в целия свят. Особено внимание е обърнато на въоръжението при рухването на България под турско иго, въстанието на Константин и Фружин и последвалите кръстоносни походи.
По време на самодейността ще бъде показан достоверен костюм и аркебуз от 15-16 в.

Авторите на книгата имат концепция и за в бъдеще да показват по атрактивен метод въоръжението от древността до наши дни.

Инициативата е част от мероприятията планувани по случай 70 години музейно дело в Димитровград.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР