Димитрина Симеонова от Лом подготвя самостоятелна изложба в Италия. Това

...
Димитрина Симеонова от Лом подготвя самостоятелна изложба в Италия. Това
Коментари Харесай

Ломчанка реди първата си изложба в Италия /снимка/

Димитрина Симеонова от Лом приготвя независима галерия в Италия. Това ще бъде първата ѝ независима изява като фен художник. Ще покаже творчеството си в Монте Белуна, провинция Тривизо, където живее от 20 години. Нарекла е експозицията си "Сбъднат сън ".
"От 6 години се занимавам, по този начин да се каже, с моя сън, който се сбъдва след толкоз доста време, и в началото не съм и помисляла да стигна до независима галерия, само че благодарение на мои близки хора взехме решение, че е време да се покажа и на открито, освен у дома. С помощта и на други хора организирахме мероприятието, което ще се състои на 30 април. Много съм разчувствана и ми е доста прелестно, че един сън се сбъдва. Пожелавам на всички хора да го реализиран. "
В изложбата "Сбъднат сън " ще бъдат показани 25 живописни платна на Димитра Симеонова. Картините са рисувани през последните 4 години. Във всяка от тях има доста цветове, цветя и хубост.
"За мен е значимо е да има искрящи цветове, които употребявам във всяка една картина. Харесвам мощните, ярките цветове. По принцип употребявам живи цветове. Работя с масло и акрил. Всяка картина показва част от моето насторение, от моя живот. Изложбата ще бъде с 25 картини, огромна част са основани от 3-4 години насам. Много малко време имам за това мое занимание, за тази фантазия, тъй като по принцип съм на работа, по-късно си имам други занимания. Гледам най-малко 2-3 часа дневно да отстранявам за моите фантазии ".
Мечтата на художничката не стопира до тук, желанието ѝ е да показа изкуството си и в България.
"Искам да опитам, да видя по какъв начин ще ме одобряват хората. За мен ще бъде огромно наслаждение и огромна чест да се върна там, където съм родена, и да показва моите картини пред хората, които ме познават. Една галерия ще бъде за мен едно огромно наслаждение, едно сбъдване на супер фантазията ми ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР